Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πυρετώδεις προετοιμασίες στο Τατόι για την κηδεία του

Array

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Κτήμα Τατοΐου εν όψει της κηδείας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, την ερχόμενη Δευτέρα. Θα ταφεί ως ιδιώτης, κοντά στους προγόνους του στο Τατόι, όπως αποφασίστηκε σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

Από χθες, όταν και ολοκληρώθηκε η σύσκεψη, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, εκεί όπου βρίσκεται το “βασιλικό νεκροταφείο”. Ήδη από νωρίς το πρωί έφθασαν στο σημείο μηχανήματα βαρέως τύπου και εργάτες για να καταφέρουν να διαμορφώσουν το χώρο, ο οποίος επηρεάστηκε και από τη φωτιά που ξέσπασε πριν από δύο χρόνια.

Ισχυρή είναι η παρουσία της αστυνομίας για τη φύλαξη του μνημείου όσο και για τα μέτρα ασφαλείας τα οποία θα ληφθούν, δεδομένου ότι αναμένονται πολλές προσωπικότητες από το εξωτερικό.

Ακόμα δεν έχουν πάρει την τελική τους μορφή τα μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με αρμόδιες αστυνομικές πηγές, όμως, θα είναι υψηλού επιπέδου. Ένστολοι αστυνομικοί, άνδρες των ειδικών δυνάμεων και άνδρες της ασφάλειας με πολιτικά θα περιλαμβάνονται στο πλέγμα των μέτρων, τα οποία τίθεται στο τραπέζι της ΕΛΑΣ σε διαρκείς συσκέψεις που θα ενταθούν μέσα στο σαββατοκύριακο.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, βαφτισιμιός του Κωνσταντίνου και εκπρόσωποι από τις βασιλικές οικογένειες Δανίας, Σουηδίας, Ισπανίας και Νορβηγίας, αναμένεται να δώσουν το παρών στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια έχει καλέσει και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος δεν έχει ακόμη απαντήσει στο αίτημα, ενώ πιθανή είναι η άφιξη του επίτιμου βασιλιά της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος. Θα τηρηθούν πάντως όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία ορίστηκε ως υπεύθυνη για τη διαμόρφωση του χώρου. Η ίδια βρέθηκε χθες στο Τατόι για να ερευνήσει το χώρο και να οργανωθούν οι εργασίες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποδέχθηκε το αίτημα της οικογένειας να τελέσει την εξόδιο ακολουθία την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στη Μητρόπολη Αθηνών.

Σχετικές ειδήσεις:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος