Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Οι προσωπικότητες που αναμένεται να παραστούν στην κηδεία του

Array

Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στη Μητρόπολη Αθηνών θα τελεστεί η κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος έφυγε από τη ζωή την Τρίτη (10.01.2023), σε ηλικία 83 ετών, ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ του νοσοκομείου “Υγεία”.

Τελικά, τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στη Μητρόπολη Αθηνών θα τελεστεί η κηδεία του, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Μεταξύ όσων αναμένεται να δώσουν το παρών στην κηδεία του τέως βασιλιά εκτιμάται ότι θα είναι ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Ουίλιαμ, μαζί με εκπροσώπους από τις βασιλικές οικογένειες της Δανίας, της Σουηδίας, της Ισπανίας και της Νορβηγίας.

Στην Ισπανία, ο θάνατος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου επηρεάζει πλήρως την ισπανική βασιλική οικογένεια λόγω των δεσμών αίματός τους.

Ήδη από την περασμένη Πέμπτη, η επίτιμη βασίλισσα Σοφία βρίσκεται στην Αθήνα, αφού ταξίδεψε απευθείας από το Βατικανό, όπου είχε μεταβεί στην κηδεία του Βενέδικτου XVI, εκπροσωπώντας την Ισπανία, συνοδευόμενη από τον υπουργό εξωτερικών. 

Επιβεβαιώθηκε επιπλέον ότι ο επίτιμος βασιλιάς Χουάν Κάρλος, κουνιάδος του εκλιπόντος, θα είναι μεταξύ των παρευρισκομένων. Θα ταξιδέψει από το Άμπου Ντάμπι στο οποίο είναι πλέον μόνιμος κάτοικος εδώ και τρία χρόνια καθώς εκκρεμούσαν τρεις δικαστικές υποθέσεις για υποθέσεις φοροδιαφυγής και περιουσία του σε φορολογικούς παραδείσους.

Η ανακοίνωση της οικογένειας

«Με βαθύτατη θλίψη η οικογένεια ανακοινώνει ότι ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και αδερφός, απεβίωσε εχθές 10 Ιανουαρίου 2023, νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο “ΥΓΕΙΑ”».

Σχετικές ειδήσεις:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος