Tέμπη – Αποζημιώσεις απο Hellenic Train: «Είναι ελάχιστη συμβολή, αλλά δεν αποτελεί αποδοχή ευθύνης» λέει η εταιρία

Δεκαέξι μέρες μετά την τραγωδία των Τεμπών, συγγενείς και φίλοι είπαν το στερνό αντίο στον 29χρονο μηχανοδηγό, Νίκο Ναλμπάντη. Παρών στην κηδεία και ο πατέρας του, ο οποίος ήταν φυλακισμένος στην Τουρκία και εκδόθηκε τελικά στην Ελλάδα. Τις αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων ανακοίνωσε η Hellenic Train, προκαλώντας ωστόσο την οργή πολλών, καθώς υποστήριξε ότι η ίδια δεν φέρει καμία ευθύνη για το δυστύχημα.

Προκαταβολές προς τις οικογένειες των θυμάτων και τους τραυματίες επιβάτες ανακοίνωσε η Hellenic Train για την κάλυψη των άμεσων οικονομικών αναγκών. Τα ποσά υπερβαίνουν τα προβλεπόμενα του Ευρωπαϊκού Κανονισμού ως ελάχιστη συμβολή, όπως λέει η εταιρία στην ανακοίνωση της, τονίζοντας όμως πως αυτό δεν συνιστά αποδοχή ευθύνης.

Προκαταβολές Hellenic Train

  • Οικογένειες θανόντων: 42.000 €
  • Τραυματισμένοι επιβάτες: 5.000 €
  • Τραυματίες που νοσηλεύονται: 10.000 €
  • 300€ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ

Η Hellenic Train ανακοίνωσε πως θα καταβάλει 42.000 ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων που έχασαν την ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα, 10.000 ευρώ στους τραυματισμένους επιβάτες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία ή κλινικές και 5.000 € στους επιβάτες που τραυματίστηκαν και δεν νοσηλεύονται πλέον. Ακόμη 300 ευρώ σε όλους τους επιβάτες για τις αποσκευές και τα ζώα τους.

«Καμία αποζημίωση δεν πρόκειται να κάμψει τον αγώνα μας για δίκαιη και παραδειγματική τιμωρία όλων όσων ευθύνονται για την τραγωδία. Θα έπρεπε να ντρέπονται και μόνο που το σκέφτονται» δήλωσε ο Στέλιος Σούρλας,δικηγόρος οικογένειας θύματος.

Οι σιδηροδρομικές επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες από τον Ευρωπαϊκό κανονισμό να προκαταβάλουν χωρίς καθυστέρηση τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις ανάλογα με την προκληθείσα ζημία. Οι ανακοινώσεις της Hellenic Train ωστόσο σε συνδυασμό με την απουσία επικοινωνίας που κατήγγειλαν οι επιβάτες, κατά τις πρώτες ημέρες του δυστυχήματος έχουν εντείνει το κύμα οργής από τα θύματα και τις οικογένειες τους.

Ρεπορτάζ: Βαλέρια Δολαψάκη, Λία Χριστάρα, Ρεγγίνα Σαβούρδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος