Τέλος στα σενάρια περί εκλογών βάζει η κυβέρνηση (vid)

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες διαμηνύει η κυβέρνηση. Η Όλγα Γεροβασίλη έκλεισε με κατηγορηματικό τρόπο εκλογικά σενάρια, επισημαίνοντας ότι δεν βοηθούν τα συμφέροντα της χώρας. Σαφή θέση απέναντι στην εκλογολογία πήραν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Σαφή θέση απέναντι στα σενάρια εκλογών πήρε η κυβέρνηση, που δια μέσω της εκπροσώπου διαμήνυσε:

“Θα το πω άλλη μία φορά: Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να πάμε σε εκλογές. Και όπως σας είπα και την προηγούμενη φορά στη συζήτηση που είχαμε εδώ, δεν είναι ζήτημα αν απειλείται ή θα μπορούσε να απειληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μας αφορά αυτό. Απειλείται η χώρα. Δεν μπορούμε να πάμε πάλι σε εκλογές για όλους τους λόγους σταθεροποίησης της οικονομίας και της κοινωνικής ζωής. Επομένως, αυτά τα σενάρια καλό είναι να σταματήσουν».

Θέση στο ζήτημα πήρε και ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος χαρακτήρισε τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών «όνειρα θερινής νυκτός» .

«Τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια κινητικότητα σε διάφορα συστήματα που επιδιώκουν την πολιτική αποσταθεροποίηση στη χώρα. Τέτοιο ζήτημα, λοιπόν, δεν υφίσταται. Εκλογές δεν υπάρχουν στην προοπτική αυτής της περιόδου. Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Την ίδια ώρα σαφή θέση απέναντι στα εκλογικά σενάρια παίρνει και η αντιπολίτευση.

«Η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη δύναμη που θα ενισχυθεί ραγδαία σε περίπτωση εκλογών, γι’ αυτό και όλο το Σύστημα της κομματοκρατίας απεύχεται την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και με τα δυο μεγάλα κόμματα μέσα που πρέπει να αναλάβουν όπως είπε επιτέλους την ευθύνη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στο ραδιοσταθμό “ΑΘΗΝΑ 984”, τόνισε ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, αλλά μια «σταθερή κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας, φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, με συγκεκριμένη, προοδευτική προγραμματική συμφωνία, η οποία θα συμφωνηθεί και μη εξαιρουμένου του ΣΥΡΙΖΑ».

Εξήγησε πως «δεν μιλώ για διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά για μία νέα κυβερνητική πλειοψηφία, η οποία δεν μπορεί να στηριχτεί σε αυτή τη κυβέρνηση, διότι είναι αναποτελεσματική» και πρόσθεσε: «λέω νέα διαδικασία, ευρεία πλειοψηφία, η οποία θα υπάρχει και νέα κυβέρνηση, μέσα από διαδικασίες που ορίζει το Σύνταγμα και θα ακολουθηθούν».

«Ούτε ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ επιθυμούν νέες εκλογές», ανέφερε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σε συνέντευξή της στον ρ/σ ΣΚΑΙ.

Θέση στο ζήτημα πήρε και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θοεδωράκης ο οποίος απέρριψε αυτή την προοπτική.

«Εκλογές δεν πρέπει να γίνουν και νομίζω το έχουν συνειδητοποιήσει όλοι ότι θα είναι η τελευταία πράξη του δράματος. Πρέπει αυτή η κυβέρνηση να τα βγάλει πέρα μόνη της. Πρέπει να λύσει το θέμα των αγροτών, των προσφύγων, το θέμα της οικονομίας και κυρίως πρέπει να λύσει την αίσθηση που υπάρχει στον κόσμο ότι δεν έχουμε κυβέρνηση. Αν δεν έχει καταρρεύσει η ίδια, έχει καταρρεύσει η ιστορία της» υποστήριξε.

Τέλος ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στον ΣΚΑΙ την Τρίτη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι μετά την ευρωπαϊκή στροφή και την αλλαγή του περιεχομένου και του χαρακτήρα της πολικής του ΣΥΡΙΖΑ έχουν περιοριστεί οι διαφορές του με το κόμμα.

«Με προϋποθέσεις, όπως η χάραξη συγκεκριμένης πολιτικής, θα έμπαινα» ανέφερε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος