Τελειώνει η «Αθηνά» την Δευτέρα – Έρχεται νέα κακοκαιρία (video)

Η τελευταία φάση της κακοκαιρίας «Αθηνά» αναμένεται τη Δευτέρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά κεντρικά και τα βόρεια, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Όμως Πέμπτη-Παρασκευή αναμένεται ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό που θα δώσει τοπικά έντονα φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας, ακόμα και στις νοτιότερες περιοχές που η Αθηνά δεν τις επηρέασε.

Την Δευτέρα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Στερεά προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στο βόρειο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 20 βαθμούς, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 29 βαθμούς.

Στη Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων το μεσημέρι. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη θα βρέξει θα σημειωθούν και πάλι τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια, σε ένταση όμως μικρότερη από τη Δευτέρα. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος