Τ. Θεοδωρικάκος: Μαζικότερες του 2020 οι ροές στον Έβρο – Σφράγισμα συνόρων και σχέδιο «Ακρίτας»

Array

Στο σχέδιο «Ακρίτας» που προβλέπει την επέκταση του φράχτη στο σύνολο των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο αλλά και στην πρόσληψη επιπλέον 250 συνοριοφυλάκων αναφέρθηκε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την επίσκεψη του στον Έβρο. «Κλείνουν τα σύνορα με την Τουρκία σε όλο το μήκος του Έβρου», διαμήνυσε ο κ. Θεοδωρικάκος αναφερόμενος στην επιχείρηση αποτροπής των μεταναστευτικών ροών με αιχμή την επέκταση του φράχτη στα ελληνο-τουρκικά σύνορα κατά 140 χιλιόμετρα.

«Εδώ πονάει η Ελλάδα, ασχέτως αν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη έχουν εκατομμύρια κατοίκους», δήλωσε νωρίτερα από τον Έβρο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και επανέλαβε πως οι ροές φέτος είναι μεγαλύτερες ακόμη και από το Μάρτιο του 2020.

Τον προηγούμενο μήνα απετράπη η είσοδος 35.000 παράτυπων μεταναστών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε την Γεμιστή, το ΕΦ 126 στο Σουφλί και την νησίδα στην περιοχή Αμορίου, ενώ συναντήθηκε στο Διδυμότειχο με τον δήμαρχο της πόλης, Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου. Μετέβη και στον Πόρο της περιοχής Φερών, όπου παρέδωσε πέντε 4Χ4 θωρακισμένα οχήματα στα τμήματα της Συνοριακής Φύλαξης, ειδικά για άσχημες καιρικές συνθήκες.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Σταματάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος