Τ. Θεοδωρικάκος από τον Έβρο: «Εδώ πονάει η Ελλάδα» (βίντεο)

«Εδώ πονάει η Ελλάδα, ασχέτως αν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη έχουν εκατομμύρια κατοίκους», δήλωσε σήμερα από τον Έβρο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την διάρκεια έκτακτης επίσκεψης του στο νομό.

Ο κ. Θεοδωρικάκος από νωρίς το πρωί επισκέφθηκε τον Πόρο της περιοχής Φερών, όπου παρέδωσε πέντε 4Χ4 θωρακισμένα οχήματα στα τμήματα της Συνοριακής Φύλαξης, ειδικά για άσχημες καιρικές συνθήκες, ενώ ενημερώθηκε για την διαχείριση του φράχτη από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τ. Θεοδωρικάκος από τον Έβρο: «Εδώ πονάει η Ελλάδα» (βίντεο)Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τόνισε ότι θα κλείσουν τα Ελληνοτουρκικά σύνορα σε όλο τον Έβρο με φράχτη, ενώ σε εξέλιξη είναι όπως είπε το πρόγραμμα ΑΚΡΙΤΑΣ. Διαβεβαίωσε πως προχωρούν οι διαδικασίες πρόσληψης νέων συνοριοφυλάκων, ενώ ενισχύεται η εκπαίδευση των ήδη υπηρετούντων με παράλληλη ενίσχυση του εξοπλισμού σε όλη την παρέβρια ζώνη.

Όπως ο ίδιος πιστεύει υπάρχουν «λαθρέμποροι της ελπίδας» που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία, οι οποίοι έμμεσα η άμεσα στηρίζονται από την γειτονική χώρα. Επανέλαβε για άλλη μια φορά πως οι ροές φέτος είναι οι μεγαλύτερες ακόμη και από το Μάρτιο του 2020, και ότι τον προηγούμενο μήνα απετράπησαν από τον Έβρο 35.000 παράτυποι μετανάστες.

Τ. Θεοδωρικάκος από τον Έβρο: «Εδώ πονάει η Ελλάδα» (βίντεο)Ο κ. Θεοδωρικάκος αναχώρησε αμέσως μετα για την Γεμιστή, το ΕΦ 126 στο Σουφλί και την νησίδα στην περιοχή Αμορίου, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά για κάθε ζήτημα που αφορά στην αποτροπή των μεταναστών όπως και για το που θα αρχίσει η κατασκευή του φράχτη που έπρεπε όπως τόνισε να είχε αρχίσει από χθες. Τέλος θα έχει συνάντηση στο Διδυμότειχο με τον δήμαρχο της πόλης, Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος