Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την ενεργειακή επάρκεια

Array

Το καυτό μέτωπο της ενέργειας και η επάρκεια στην αγορά του φυσικού αερίου στη χώρα μας θα βρεθούν στο επίκεντρο προγραμματισμένης σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, το απόγευμα, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η σύσκεψη ήταν προγραμματισμένη από τις αρχές της εβδομάδας και θα πραγματοποιηθεί με φόντο τις ανακοινώσεις της Gazprom ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή λειτουργία του αγωγού που διοχετεύει αέριο στην ΕΕ. Επικαλείται ότι δεν έχει την γραπτή βεβαίωση παράδοσης της τουρμπίνας που επισκευάστηκε στον Καναδά.

Η ενεργειακή κρίση ανατρέπει σχεδιασμούς και στόχους, ενώ εντείνονται οι φόβοι για το ενδεχόμενο να διακοπεί πλήρως η ροή του ρωσικού αερίου μετά τις 21 Ιουλίου.

Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου θα είναι διευρυμένη. Θα υπάρχει εκπροσώπηση από το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Ενέργειας αλλά και από εκπροσώπους της αγοράς.

Άλλωστε ο Ιούλιος είναι εξαιρετικά κρίσιμος μήνας και σε οικονομικό επίπεδο, καθώς στις 25 του μήνα εκπνέει η προθεσμία που έχει δοθεί στις εταιρίες ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να ανακοινώσουν τα νέα τιμολόγια πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος