Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Διήμερο κινητοποιήσεων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με στήριξη από ΕΙΝΑΠ - ΟΕΝΓΕ, ενάντια στη μετακίνηση ιατρού

Την Πέμπτη 23/3 θα συνεχιστεί η διήμερη κινητοποίηση των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με τη στήριξη της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ και με διεκδίκηση να μην μετακινηθεί η ιατρός Α. Ερωτοκρίτου, θεωρώντας ότι πρόκειται για «τιμωρητική μετακίνηση», λόγω συνδικαλιστικής δράσης.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Την Τετάρτη 22/3 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο νοσοκομείο, ενώ η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την παρουσία αστυνομίας, αναφέροντας πως: «Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, που έστειλε σήμερα στον “Ευαγγελισμό” αστυνομική δύναμη να “πατάξει” τους υγειονομικούς του ίδιου του “Ευαγγελισμού” και άλλων νοσοκομείων που ήρθαν να συμπαρασταθούν στη γιατρό Α. Ερωτοκρίτου.

Επαναλήφθηκε δηλαδή το ίδιο με τον Απρίλιο 2020, που η κυβέρνηση είχε στείλει αστυνομικούς να εισβάλλουν στο προαύλιο του “Ευαγγελισμού” για να “πατάξουν” τους υγειονομικούς που διαμαρτύρονταν για τις ελλείψεις με τη στήριξη της ΟΕΝΓΕ.
Ο διοικητής του “Ευαγγελισμού” δήλωσε “απών” από το νοσοκομείο, για να αποφύγει συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ και των λοιπών φορέων.
Με την αποφασιστικότητα των συγκεντρωμένων η αστυνομική δύναμη τελικά οπισθοχώρησε και οι συγκεντρωμένοι εισήλθαν τελικά στο προαύλιο του “Ευαγγελισμού” για την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας».

Σχετική είδηση: Στάσεις εργασίας της ΕΙΝΑΠ στον «Ευαγγελισμό» στις 22 και 23 Μαρτίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος