Συνελήφθη 23χρονος σεσημασμένος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη

Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. “Θα αποδοθεί δικαιοσύνη” διαβεβαίωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ενημερώνοντας τον πρωθυπουργό.

Πρόκειται για 23χρονο, με αλβανική καταγωγή, ο οποίος φέρεται ως ιδιοκτήτης ενός εκ των δύο αυτοκίνητων στα οποία επέβαιναν οι δράστες του αιματηρού επεισοδίου. Δεν έχει έχει διευκρινιστεί ακόμη η συμμετοχή του στο συμβάν, αλλά φαίνεται να βρισκόταν στο σημείο.

Ο 23χρονος είχε προσαχθεί, χθες το βράδυ, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και αναμένεται να οδηγηθεί αύριο, Πέμπτη, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πώς οδηγήθηκαν οι αρχές στη σύλληψη

Στην Ελλάδα ζει με άδεια διαμονής και ήταν γνωστός στην Αστυνομία καθώς ήταν σεσημασμένος. Ο 23χρονος είχε εμπλοκή και σε άλλα περιστατικά βίας, με οπαδικό πρόσημο, έχοντας τραυματίσει ξανά άνθρωπο. Σε βάρος του εκκρεμεί δίκη από το περιστατικό του 2019. Στη σύλληψη του 23χρονου οδηγήθηκαν οι αρχές μόλις τον αναγνώρισε ένας από τους τραυματίες φίλους του Άλκη. Η ΕΛΑΣ προσπαθεί τώρα να ταυτοποιήσει και εργαστηριακά τον 23χρονο, με το αίμα που έχει βρεθεί στο ένα από τα δυο αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι δράστες στην επίθεση.

Να σημειωθεί ότι έφοδο σε γραφεία συνδέσμου οπαδών του ΠΑΟΚ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το πρωί ειδική ομάδα της ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έψαξε το χώρο εξονυχιστικά για περισσότερο από μία ώρα στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία του 19χρονου χθες στη Χαριλάου. Από την έρευνα ανακαλύφθηκαν στο χώρο φτυάρια και ρόπαλα, υπολογιστές και άλλα αντικείμενα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Οι άμεσες προανακριτικές ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη ατόμου που εμπλέκεται σε υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου στην περιοχή Χαριλάου (σχετ. το από 01-02-2022 Δ.Τ. της Υπηρεσίας μας).

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 23χρονο αλλοδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη έπειτα από ενδελεχείς έρευνες και επιστάμενες αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα σε Σύνδεσμο Φιλάθλων αθλητικής ομάδας στο κέντρο της πόλης, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • Αναδιπλούμενοι σουγιάδες,
  • Κράνη,
  • Βεγγαλικά χειρός,
  • Κροτίδες,
  • Διάφορα εργαλεία (φτυάρια, σφυριά, δικράνια κ.α.),
  • Μεταλλικοί σωλήνες,
  • Ξύλινα ρόπαλα

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ η αστυνομική έρευνα – προανάκριση συνεχίζεται.

Τ. Θεοδωρικάκος: “Θα αποδοθεί δικαιοσύνη”

Για τη σύλληψη ενημέρωσε προσωπικό ο υπουργός τον πρωθυπουργό. “Eπικοινώνησα με τον Πρωθυπουργό για να τον ενημερώσω ότι πριν από λίγο συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Η Ελληνική Αστυνομία και σε αυτή την περίπτωση πράττει το καθήκον της”, τονίζει σε μήνυμά του ο Τάκης Θεοδωρικάκος και προσθέτει: “Θέλω να εκφράσω με όλη μου την ψυχή τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη, που τόσο άδικα και πρόωρα έφυγε από τη ζωή. Ξέρω ότι αυτό δεν απαλύνει τον πόνο των αγαπημένων του προσώπων. Τουλάχιστον, θα αποδοθεί δικαιοσύνη”.

Από την πρώτη στιγμή είχε δοθεί από τους αρμόδιους προτεραιότητα στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Σύμφωνα με την αστυνομία όλα άρχισαν όταν ομάδα ατόμων πλησίασε την παρέα των παιδιών τούς ρώτησαν ποια ομάδα υποστηρίζουν και στη συνέχεια τους επιτέθηκαν.

Ο 19χρονος δέχτηκε χτύπημα στο εσωτερικό μέρος του ποδιού του, κοντά στη βουβωνική χώρα με αυτοσχέδιο δρεπάνι. Ένας άλλος νεαρός υπέστη τραύμα στο κεφάλι και τον θώρακα, ενώ το τρίτο μέλος της παρέας δέχτηκε μαχαιριά στον γλουτό. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες που επιτέθηκαν στους πέντε νεαρούς ήταν τουλάχιστον 12 και διέφυγαν με τρία αυτοκίνητα.

Συνελήφθη 23χρονος σεσημασμένος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη

Το μεσημέρι της Τετάρτης, πλήθος κόσμου, με βαθιά συγκίνηση και δάκρυα στα μάτια, είπε το τελευταίο αντίο στον 19χρονο Άλκη. Στο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου στα κοιμητήρια της Βέροιας, συγκλονισμένοι όλοι, αποχαιρέτησαν τον Άλκη Καμπάνο, αφήνοντας  λευκά γαρίφαλα πάνω στο φέρετρό του.

Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη από τη δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη

Συγκινητικό και το “αντίο” φίλων και φιλάθλων οι οποίοι από το πρωί αποχαιρετούν τον Άλκη αφήνοντας ένα λουλούδι, ένα σημείωμα αλλά και τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας, στο σημείο της δολοφονίας.

Λ. Αυγενάκης: «Ο αθλητισμός δεν παράγει βία. Είναι ζωή και όχι αρένα εγκληματιών»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στην Βουλή τόνισε ότι η κοινωνία θρηνεί για τον Άλκη Καμπανό που δεν αναμείχθηκε σε οποιαδήποτε οπαδική διαφορά. Περπατούσε αμέριμνος με τους φίλους του.

«Ως πολιτεία έχουμε κάνει σαφές και έχουμε νομοθετήσει επ΄ αυτού, αυστηροποιώντας το θεσμικό πλαίσιο, ότι καμία πράξη βίας δεν είναι ανεκτή και φυσικά δεν μένει ατιμώρητη. Ο αθλητισμός δεν παράγει βία. Ο αθλητισμός είναι ζωή και όχι αρένα εγκληματιών»

Όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Αθλητισμού το 2021 σε όλη την επικράτεια πραγματοποιήθηκαν 2.530 αθλητικές εκδηλώσεις και σημειώθηκαν 118 περιστατικά οπαδικής βίας. Τα 72 περιστατικά έχουν να κάνουν με κάποιες από τις αθλητικές εκδηλώσεις, είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν 30. Τα υπόλοιπα 46 βασίζονται σε οπαδικά κίνητρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος