Λ. Αυγενάκης: «Ο αθλητισμός δεν παράγει βία. Είναι ζωή και όχι αρένα εγκληματιών»

Σε βαρύ κλίμα  από την εν ψυχρώ δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη, συνεδρίασε  σήμερα, η διαρκής κοινοβουλευτική επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Στην αρχή  της συνεδρίασης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στην αποτρόπαια  δολοφονία του 19χρονου και υπογράμμισε ότι ο αθλητισμός είναι ζωή και όχι αρένα εγκληματιών.

Το ποδόσφαιρο, ο αθλητισμός, η κοινωνία θρηνεί για το θύμα για τον Άλκη Καμπανό που δεν προκάλεσε κάποιον, δεν αναμείχθηκε σε οποιαδήποτε οπαδική διαφορά, δεν βρέθηκε καν εντός ή πέριξ ενός αθλητικού γεγονότος. Περπατούσε αμέριμνος με τους φίλους του, υπογράμμισε.

Ως πολιτεία έχουμε κάνει σαφές και έχουμε νομοθετήσει επ΄ αυτού, αυστηροποιώντας το θεσμικό πλαίσιο, ότι καμία πράξη βίας δεν είναι ανεκτή και φυσικά δεν μένει ατιμώρητη, ωστόσο δεν απέκλεισε βελτιωτικές κινήσεις στα τρία ζητήματα που πονάνε τον αθλητισμό διεθνώς, δηλαδή βία, ντόπινγκ, χειραγώγηση. Ο αθλητισμός δεν παράγει βία. Ο αθλητισμός είναι ζωή και όχι αρένα εγκληματιών τόνισε με έμφαση ο κ. Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στο Ν. 4639/2019 και τις διατάξεις για την οπαδική βία, την ασφάλεια, τις κάμερες, τα αποδεικτικά στοιχεία και στο Ν. 4809/2021 για το ιδιώνυμο. «Και στις δύο πρωτοβουλίες που πήραμε, εσείς ήσασταν αρνητικοί και καταψηφίσατε», είπε ο κ. Αυγενάκης απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση και τόνισε ότι απαιτείται αυτή την ώρα σοβαρότητα και συνεργασία για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αυτού προβλήματος.

Ο  κ Αυγενάκης επικαλέστηκε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το 2021 σε όλη την επικράτεια πραγματοποιήθηκαν 2.530 αθλητικές εκδηλώσεις και σημειώθηκαν 118 περιστατικά οπαδικής βίας. Τα 72 περιστατικά έχουν να κάνουν, όπως είπε, με κάποιες από τις αθλητικές εκδηλώσεις, και είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν 30. Τα υπόλοιπα 46 περιστατικά βασίζονται σε οπαδικά κίνητρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος