Συνεδρίαση λοιμωξιολόγων σήμερα – Αποφασίζουν για μουσική και απαγόρευση κυκλοφορίας

Nέα βήματα χαλάρωσης αναμένεται να ανακοινωθούν τα επόμενα 24ωρα. Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη (09/06) και αναμένεται να θέσει το χρονοδιάγραμμα σε μία σειρά θεμάτων όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας, η μουσική στην εστίαση αλλά και το πλαίσιο στο οποίο θα γίνονται οι δεξιώσεις των γάμων και των βαπτίσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται πιθανή η παράταση μία ώρας στο ωράριο κυκλοφορίας, η άρση της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση, ενώ θα επιτρέπονται περισσότερα άτομα στις κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους και βαφτίσεις).

H ενημέρωση για τις αποφάσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων θα γίνει στις 7 το απόγευμα από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Την Τρίτη (08/06) υπερψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τη θέσπιση του ψηφιακού πιστοποιητικού Covid-19 και ειδικότερες εγγυήσεις για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Εν τω μεταξύ, πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια θα έχουν μέσα στον Ιούλιο όλοι οι ενήλικες και έως το τέλος του καλοκαιριού θα έχει χτιστεί το τείχος ανοσίας. Τότε αναμένονται και οι όποιες αποφάσεις για διευκολύνσεις στους πλήρως εμβολιασμένους.
Τέτοιες διευκολύνσεις θα μπορούσαν να είναι:

– Να μη φορούν μάσκα σε εξωτερικούς χώρους.

– Να μην κάνουν self tests.

– Να μπαίνουν ελεύθερα σε κλειστούς χώρους (σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος).

Το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε κατηγορίες εργαζομένων, όπως υγειονομικούς και εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης του πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο 24ωρο, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.339 νέα κρούσματα, 381 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ καταγράφηκαν 30 νέοι θάνατοι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος