Συνεχίζονται οι έρευνες για την εγκατάλειψη βρέφους στο Χαλάνδρι (video)

Συγκλονίζει η υπόθεση της εγκατάλειψης του βρέφους στο Χαλάνδρι. Η ΕΡΤ συνάντησε τον αστυνομικό που βρήκε το μωράκι παρατημένο μέσα στο σακ βουαγιάζ.

Ο Υπαστυνόμος Β’ Νικόλαος Γκόλιας, ανέφερε πως: «Ελπίζουμε από εδώ και πέρα να είναι πιο τυχερό στη ζωή του, παρά τις δυσκολίες που βίωσε μετά τη γέννησή του. Στην περιπολία του διαπίστωσε να υπάρχει ένα σακίδιο σε μια γωνία, όχι δεν άκουσε τίποτα. Είδε από το άνοιγμα της τσάντας ένα κεφαλάκι να κουνιέται, μέσα ήταν ένα μωρό».

Είναι ο αστυνομικός που μαζί με συναδέλφους του της ομάδας Δίας, έφτασαν πρώτοι στο σημείο που εγκαταλείφθηκε το νεογέννητο κοριτσάκι. Λίγα λεπτά νωρίτερα, το μεσημέρι της Τετάρτης, συνάδελφός του το είχε εντοπίσει μέσα σε μαύρη σχολική τσάντα, στην είσοδο παιδικής χαράς στο Χαλάνδρι.

Το μόλις λίγων ημερών μωράκι, ήταν ήρεμο, δεν έκλαιγε, ήταν ζεστά ντυμένο και έδειχνε ταϊσμένο.

«Ο συνάδελφος το είχε αγκαλιά και προσπαθούσε όσο μπορούσε να το προστατεύσει από το κρύο, παρά τον καλό καιρό που είχε εκείνη την ώρα, προσπαθήσαμε κι εμείς στη συνέχεια, να το διαφυλάξουμε όσο γινόταν από τις καιρικές συνθήκες», δήλωσε ο Υπαστυνόμος Β’ Νικόλαος Γκόλιας.

Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει την εικόνα, πιθανότατα γυναίκας με σκούρα ρούχα, κουκούλα και χειρουργική μάσκα, να φτάνει στην είσοδο της παιδικής χαράς και να αφήνει την τσάντα. Οι αρχές εξετάζουν όλα τα υλικά από παρακείμενες κάμερες ασφαλείας, σε μια προσπάθεια να βρουν την διαδρομή που ακολούθησε.

Οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό της γυναίκας που άφησε το μωράκι στρέφονται την ευρύτερη περιοχή του Χαλανδρίου.

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται και ένα σημείωμα, το οποίο βρέθηκε στο σάκο και σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτό αναγράφεται το όνομα Βασιλική. Πρόκειται για τη δεύτερη υπόθεση εγκατάλειψης βρέφους, μέσα σε λιγότερο από ενάμιση μήνα στην Αθήνα. Στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, ένας άγνωστος είχε εγκαταλείψει ένα κοριτσάκι δύο ετών, στον εξωτερικό χώρο του αρχαιολογικού μουσείου.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη, Κώστας Παπαδόπουλος

Επιμέλεια: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικές ειδήσεις

Εγκατάλειψη βρέφους στο Χαλάνδρι: Έρευνες της ΕΛΑΣ για τους γονείς – Βίντεο ντοκουμέντο

Καλά στην υγεία του το εγκαταλελειμμένο βρέφος

Εγκαταλελειμμένο μωρό βρέθηκε σε παιδική χαρά στο Χαλάνδρι

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος