Συνεχίζεται η κακοκαιρία: «Πνίγηκε» η Αττική – Πού χρειάζεται προσοχή τις επόμενες ώρες

Array

Από νωρίς το πρωί, η Αττική δοκιμάστηκε από σφοδρές καταιγίδες. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στην υπόγεια γέφυρα που συνδέει Κηφισίας και Σπύρου Λούη, η κυκλοφορία στην Χαμοστέρνας διακόπηκε και δεκάδεςς ήταν οι κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω διακοπής ρεύματος. Στην Καλλιθέα πλημμύρισε ένα νηπιαγωγείο.

Ειδικοτερα, η ισχυρή καταιγίδα μετέτρεψε σε μικρές λίμνες τις αίθουσες και το προαύλιο του 3ου νηπιαγωγείου Καλλιθέας με τους μικρούς μαθητές να απομακρύνονται άρον αρον από το σχολείο. Οι γονείς ανάστατοι αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο είχε πλημμυρίσει και πέρυσι.

Από τη σφοδρή κακοκαιρία οδηγοί εγκλωβίστηκαν κάτω από την υπόγεια γέφυρα Σπύρου Λούη στο Μαρούσι με τα νερά να φτάνουν στην πόρτα των αυτοκινήτων. Η πυροσβεστική δέχθηκε 204 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς στην Αττική.

Το υπόγειο πρακτορείου στoυς Αμπελόκηπους πλημμύρισε. Χρειάστηκε η επέμβαση των ανδρών της πυροσβεστικής για να απομακρύνουν τα νερά.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία: «Πνίγηκε» η Αττική – Πού χρειάζεται προσοχή τις επόμενες ώρες
(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Η μέρα έγινε νύχτα από την συννεφιά και οι κάτοικοι της Αττικής έλαβαν από το 112 προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Από την βροχόπτωση υποχώρησε μέρος ενός μπαλκονιού και έπεσε στον εμπορικό πεζόδρομο της Αθήνας, στην Ερμού, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Η λεωφόρος Ποσειδώνος έκλεισε στο ύψος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για ώρες, αλλά όπως και η Χαριλάου Τρικούπη στο κέντρο της Αθήνας, άνοιξαν.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία: «Πνίγηκε» η Αττική – Πού χρειάζεται προσοχή τις επόμενες ώρες
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η κακοκαιρία προκάλεσε διακοπές ρεύματος. Οι φοιτητές στο ΕΜΠ έδωσαν εξετάσεις χρησιμοποιώντας τον φακό από τα κινητά τους.

Ζημιές, διακοπές ρεύματος και απεγκλωβισμοί σε Ζάκυνθο, Γρεβενά, Μεσσηνία

Η κακοκαιρία άφησε πίσω της προβλήματα σε πολλές περιοχές στης χώρας. Στα Γρεβενά, λόγω της έντονης χιονόπτωσης σημειώθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ενώ σημαντικές είναι οι ζημιές στις Κιτριές Μεσσηνίας, με ρέμα να υπερχειλίζει, καλύπτοντας τα πάντα, με λάσπες. Στη Ζάκυνθο δρόμοι, σπίτια και καταστήματα καλύφθηκαν από τα νερά της βροχής και οι αρχές απεγκλώβισαν δεκάδες Ρομά από καταυλισμό.

Στην Καλαμάτα σπίτι τυλίχτηκε στις φλόγες από χτύπημα Κεραυνού. Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Στη Μεσσηνία ρέμα πέρασε μέσα από το χωριό Κιτριές. Ζημιές προκλήθηκαν σε καταστήματα που γέμισαν από λάσπες και φερτά υλικά.

Και η Χαλκιδική στη δίνη της κακοκαιρίας. Από νωρίς το πρωί εκχιονιστικά μηχανήματα έδιναν μάχη για να κρατήσουν ανοιχτό το ορεινό οδικό δίκτυο σε όλη τη Χαλκιδική.

Από τη νύχτα ασταμάτητα έπεφτε το χιόνι στα Γρεβενά. Εξαιτίας της χιονόπτωσης και του βάρους του χιονιού, επτά τοπικές κοινότητες στον ορεινό όγκο των Γρεβενών έμειναν για κάποιες ώρες χωρίς ρεύμα με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να παλεύουν για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Σε ετοιμότητα παραμένει ο κρατικός μηχανισμός ενώ ισχυρή σύσταση γίνεται στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας.

Η εξέλιξη του καιρού – Βελτίωση από την Παρασκευή το μεσημέρι σε όλη τη χώρα

Στην Αττική τα φαινόμενα έχουν μπει σε φάση εξασθένησης αλλά στην υπόλοιπη χώρα η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει, σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Στην Αττική αύριο Παρασκευή θα πέσουν μπόρες αλλά όχι κατι ανησυχητικό.

Και απόψε θα έχουμε ισχυρές καταιγίδες στην Δυτική Ελλάδα και ιδιαίτερα μέσα στο Αιγαίο.

Προσοχή για μερικές ώρες ακόμα σε:

  • Ιόνιο
  • Δ. Πελοπόννησο
  • Β. Αιγαίο
  • Α. Αιγαίο
  • Κυκλάδες
  • Δωδεκάνησα

Επιμέλεια: Ελίνα Κολύβα
Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου,Άντζελα Ζούγρα, Κωστας Παπαδόπουλος, Μαρία Σταθοπούλου, Μαίρη Σκανδάλη, Μαριαλένη Τσουβελεκίδη, Βαλέρια Δολαψάκη, Ανδρέας Παπαδημητρίου, Δέπσοινα Αμαραντίδου, Παναγιώτης Μανής, Κώστας Γαζούλης ΕΡΤ

Διαβάστε ακόμα:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος