Κακοκαιρία: Στην κυκλοφορία μία λωρίδα της Ποσειδώνος – Πού εντοπίζονται προβλήματα

Array

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας σε ολόκληρη τη χώρα. Τα έντονα φαινόμενα κινούνται προς τα Δωδεκάνησα, με τους κατοίκους του να λαμβάνουν προειδοποιητικό μήνυμα. Στη δίνη βροχών και καταιγίδων βρίσκεται και η Αττική με τους κατοίκους να λαμβάνουν μήνυμα από το «112» για να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες. Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή τα σχολεία της Αττικής θα λειτουργήσουν κανονικά.

Προβλήματα στους δρόμους: Mόνο από τη δεξιά λωρίδα η κυκλοφορία στη λεωφόρο Ποσειδώνος

Νέα προβλήματα δημιουργήθηκαν το απόγευμα για τους οδηγούς στη λεωφόρο Ποσειδώνος και την οδό Χαριλάου Τρικούπη λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει το Λεκανοπέδιο. Αυτή την ώρα, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Χαριλάου Τρικούπη όπου νωρίτερα διεκόπη από το ύψος της Ναυαρίνου, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος. Λόγω άντλησης υδάτων διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του παλαιού ιπποδρόμου, στο ρεύμα προς Πειραιά. Σύμφωνα με τον διοικητή της τροχαίας, άνοιξε η δεξιά λωρίδα και αναμένεται να ανοίξουν και οι άλλες. Πραγματοποιείται απάντληση των υδάτων από συνεργεία της Περιφέρειας.

Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας παραμένει σε αυξημένη ετοιμότητα και η ενεργοποίηση του «112» για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων συνεχίζεται ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων.

Γ. Αρτοποιός: Έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται αύριο το πρωί στα Δωδεκάνησα ανέφερε στο πλαίσιο έκτακτης ενημερωσης ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Ιωάννης Αρτοποιός.

Συνολικά σήμερα, όπως είπε, έχουν εκδοθεί από το πρωί 5 προειδοποιητικά μηνύματα από το 112 προς τους κατοίκους Αττικής, Εύβοιας, Μαγνησίας, Σποράδων, Κέρκυρας, Παξών , Βορειανατολικού Αιγαίου, της Θάσου καθώς και προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Τρίπολης.

Κανονικά τα σχολεία στην Αττική την Παρασκευή

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Παρασκευή 27/1 τα σχολεία στην Αττική, όπως ανακοίνωσε στην ΕΡΤ ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

«Τα παιδιά θα πάνε κανονικά στο σχολείο την Παρασκευή» είπε καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα κοπάσουν τις επόμενες ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα Πέμπτη (26/1) δόθηκε εντολή να ανασταλεί η λειτουργία των εσπερινών, αλλά και των σχολείων που γίνονται απογευματινά μαθήματα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στο Λεκανοπέδιο.

«112» στους κατοίκους της Δωδεκανήσου 

Προειδοποιητικό μήνυμα για αυξημένη προσοχή λόγω των καιρικών φαινομένων στάλθηκε πριν από λίγη ώρα στους κατοίκους της Δωδεκανήσου από την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Οι κάτοικοι των νησιών ειδοποιούνται για εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους) από τις πρωινές ώρες της 27ης Ιανουαρίου.

Ήδη με αποφάσεις που εξέδωσαν όλοι οι δήμαρχοι της Δωδεκανήσου τα σχολεία αύριο θα είναι κλειστά ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των δήμων.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη για την αξιολόγηση των μετεωρολογικών δεδομένων που αφορούν στην εξελισσόμενη κακοκαιρία. Σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένει όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας όπως υπογράμμισε ο υπουργός, Χρ. Στυλιανίδης, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα όποια προβλήματα προκύψουν εξαιτίας των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Και η ΕΛΑΣ συνιστά στους πολίτες που βρίσκονται σε περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Σε περίπτωση που είναι απαραίτητο να μετακινηθούν, θα πρέπει να λαμβάνουν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης ακολουθώντας τις οδηγίες των αστυνομικών της Τροχαίας, καθώς και άλλων συναρμόδιων Αρχών. Είσης, όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, στην ιστοσελίδα της υπάρχει ειδική ενότητα για τα σημεία όπου διακόπτεται η κυκλοφορία, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια.

«Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση, εστάλη και 112 για το λεκανοπέδιο, είναι σε εγρήγορση όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να αντιμετωπίσουμε τυχόν προβλήματα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών για την κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες την Αττική.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος