Συνάντηση της ΠτΔ με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο (video)

«Ξεχωριστή ευλογία Θεού, ότι γιορτάζω αυτά τα 30 χρόνια της Πατριαρχίας μου και στην Ελλάδα, όπου πάντοτε, οσάκις, έρχομαι συναντώ την αγάπη, το σεβασμό του ελληνικού λαού προς το θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και επιπλέον την ευγνωμοσύνη το προς τη Μητέρα Εκκλησία», δήλωσε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά την υποδοχή του στο Προεδρικό Μέγαρο. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τον συνεχάρη από κοντά για την επέτειο των 30 ετών της Πατριαρχικής του Διακονίας.

Όπως τόνισε η Πρόεδρος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει ανταποκριθεί με άριστο τρόπο στις πιο απαιτητικές προσδοκίες για την υψηλή του αποστολή. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η ελληνική Πολιτεία τρέφει ύψιστο σεβασμό στο θεσμό του Οικουμενικού Θρόνου και στηρίζει το κύρος και την διεθνή του ακτινοβολία με κάθε τρόπο».
«Όλοι μαζί στο Φανάρι, προσπαθήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, τρεις συναπτές δεκαετίες, να δώσουμε μια ζωντανή μαρτυρία της Ορθοδοξίας, να τιμήσουμε το θεσμό και να τον εξυψώσουμε, όσο ήταν δυνατό» τόνισε ο  Οικουμενικός Πατριάρχης .

Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή επίδοσης Τιμητικού Τόμου προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η Προσφώνηση θα γίνει από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναπλ. καθηγητής Χρήστος Γ. Καραγιάννης.

Η ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου Α΄ θα έχει τίτλο τίτλο: «Θεολογία Διαλεγόμενη».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραστεί, όπως προαναφέρθηκε, στη τελετή.

Νωρίτερα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασιλείου και Ελίζας Γουλανδρή.

Συνάντηση της ΠτΔ με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο (video)

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Οικουμενικό Πατριάρχη επισκέφθηκε ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, το απόγευμα της Δευτέρας, στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο κ.κ. Βαρθολομαίος κατά την εξάημερη παραμονή του στην Αθήνα.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Πάιατ έγραψε:

«Ήταν μεγάλη τιμή να συναντήσω τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, για να εκφράσω τα σέβη μου για την 30η επέτειο της θητείας του και συγχαρητήρια για τις ιστορικά επιτυχημένες επισκέψεις του στην Ουκρανία και τις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ δεσμεύονται στη φιλία τους με την Ορθόδοξη Εκκλησία και την υποστήριξη της θρησκευτικής ελευθερίας».

https://twitter.com/i_m_chalcedon/status/1463042505264570370?s=20

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος