Επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αθήνα στις 20 Νοεμβρίου

Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, θα αφιχθεί στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος προσεκλήθη επίσημα στην Αθήνα από την Εκκλησία της Ελλάδος, κατόπιν πρότασης του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και απόφασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, προκειμένου να τιμηθεί δεόντως επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης «τριακονταετούς συνεχούς ενδόξου, θεοφιλούς και τετιμημένης Πατριαρχίας στον Αποστολικό, Πατριαρχικό και Οικουμενικό Θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως».

Η έναρξη των τελετών για την επέτειο θα πραγματοποιηθεί εκκλησιαστικά με την τέλεση Πατριαρχικής, Αρχιεπισκοπικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη από την Ιερά Σύνοδο, την ίδια ημέρα, 20/11, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του Παναγιωτάτου στον Μακαριώτατο, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Την επομένη, Κυριακή 21 Νοεμβρίου, Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Κατά το διάστημα της παραμονής του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αθήνα, από 20 έως 25 Νοεμβρίου, έχουν προγραμματισθεί συναντήσεις του με πολιτειακούς παράγοντες, καθώς επίσης και εκδηλώσεις εκ μέρους διαφόρων φορέων προς τιμήν του. Κατά τη διάρκεια των εν λόγω εκδηλώσεων, θα τηρηθούν επακριβώς τα ενδεδειγμένα υγειονομικά μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος