Συλλήψεις για τις αντιδράσεις την κατασκευή σταθμού μετρό στα Εξάρχεια – Νέα κινητοποίηση το Σάββατο

Array

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 23/9 στα Εξάρχεια, όταν κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στην πλατεία αντιδρώντας στην απομάκρυνση αγάλματος από το σημείο λόγω των προγραμματισμένων εργασιών για την κατασκευή του σταθμού του μετρό.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ έγιναν πέντε προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων οι τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις, οι δύο με την κατηγορία της απείθειας και η τρίτη με την κατηγορία της απελευθέρωσης κρατουμένου.

Νέα κινητοποίηση ενάντια στην κατασκευή σταθμού μετρό στα Εξάρχεια, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 6μμ έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, από όπου θα ξεκινήσει διαδήλωση.

ΜέΡΑ25: Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση

Σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 αναφέρει: «Μέσα στο κλίμα παρακμής και γενικευμένης καταστολής προειδοποιούμε την Μητσοτάκης Α.Ε. ότι σε αυτή τη χώρα δε μετράνε μόνο τα συμφέροντα που εκπροσωπεί, ούτε το προφίλ που χτίζει στο διάδοχο Μπακογιάννη.

Σε αυτή τη χώρα υπάρχει το δικαίωμα των πολιτών να έχουν πρόσβαση στους λιγοστούς, άρα πολύτιμους, ελεύθερους δημόσιους χώρους και στο λιγοστό, άρα πολύτιμο, πράσινο.

Υπάρχει επιπλέον, το δικαίωμα να έχουν καταστήματα και άλλοι άνθρωποι εκτός από τους ολιγάρχες. Υπάρχει, τέλος, το δικαίωμα στη διαμαρτυρία απέναντι στην ασυδοσία της εξουσίας.

Θέλει πολύ θράσος ένα καθεστώς που εξαφανίζει το πράσινο και διαλύει τη δημόσια συγκοινωνία να προσπαθεί να επιβάλλει στην κοινή γνώμη το ψεύτικο δίλημμα: μετρό ή δημοκρατία.

Το πραγματικό δίλημμα για τον κόσμο είναι αν θα ανεχτούμε άλλο να κυβερνά μια όλο και πιο ασύδοτη ολιγαρχία ή αν θα έρθουμε σε ρήξη για να διεκδικήσουμε πράσινους ελεύθερους δημόσιους χώρους, επαρκή δημόσια συγκοινωνία, ανθρώπινες ζωντανές γειτονιές και γενικά μια ζωή αξιοπρεπή και ελεύθερη.

Απέναντι λοιπόν στον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Μπακογιάννη που επιμένουν στην αρχική χάραξη της Γραμμής 4 με την χωροθέτηση του σταθμού ακριβώς πάνω στην πλατεία, ενώ έχουν υπάρξει ρεαλιστικές αντιπροτάσεις για τη μετακίνηση του σταθμού, καθώς θεωρήθηκε πιο συμφέρουσα για την πόλη και τους κατοίκους, στην Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα. Απέναντι σε αυτήν την ιδεοληπτική επιμονή του αυταρχικού αυτού καθεστώτος που δεν το βάζει κάτω.

Δεν το βάζουμε κάτω ούτε εμείς!

Στηρίζουμε την Πρωτοβουλία των κατοίκων των Εξαρχείων ενάντια στην κατασκευή του σταθμού του μετρό στην πλατεία και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει για τις 24 Σεπτεμβρίου στις 6 μ.μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος