Συγκέντρωση υγειονομικών την Τρίτη 14 Ιουνίου στο νοσοκομείο Δυτικής Αττικής

Με συγκέντρωση έξω από την πύλη του νοσοκομείου Δυτικής Αττικής (πρώην Λοιμωδών) στις 9 το πρωί της Τρίτης 14 Ιουνίου, σωματεία Υγειονομικών, σκοπεύουν να διαμαρτυρηθούν για τα εργασιακά θέματα που αντιμετωπίζουν, με αφορμή τα εγκαίνια του Τμήματος Ψυχικής Υγείας Εφήβων, από τον πρωθυπουργό, στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του: «Τα εγκαίνια του Τμήματος Ψυχικής Υγείας Εφήβων δεν πρόκειται να γίνουν ο δούρειος ίππος, για να ξεχαστεί κάθε απαίτηση- διεκδίκηση του λαού για την πλήρη επαναλειτουργία του πρώην νοσοκομείου “Λοιμωδών”», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο εργαζομένων στο Αττικό νοσοκομείο και συμπληρώνει: «Η πανδημία και η ζωή απέδειξαν ότι η επαναλειτουργία του Λοιμωδών είναι απαραίτητη και για τις ανάγκες των ασθενών και για να πάρουν έστω μία ανάσα οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο μας, που φορτώθηκε όλες τις υπηρεσίες υγείας από τις απαράδεκτες αντιλαϊκές πολιτικές που οδήγησαν στην εγκατάλειψη όλων των δομών Φροντίδας Υγείας, ειδικά της Πρωτοβάθμιας.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο μαζί με τα σωματεία και τους φορείς της Δυτικής Αθήνας αγωνιζόμαστε για την πλήρη επαναλειτουργία του “Λοιμωδών” ως σύγχρονο – Δωρεάν και Δημόσιο Νοσοκομείο, με όλα του τα τμήματα, τις κλινικές τα χειρουργεία, με όλες τις σύγχρονες υποδομές, με όλο το απαραίτητο επιστημονικό ιατρικό νοσηλευτικό, βοηθητικό προσωπικό μόνιμης εργασίας με βάση τις σημερινές ανάγκες.
Διεκδικούμε – απαιτούμε την επαναλειτουργία του “Λοιμωδών” ως σύγχρονο Δημόσιο και Δωρεάν Νοσοκομείο».

Από την πλευρά του το σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο, αναφέρει: «Αγανάκτηση στους υγειονομικούς και κυρίως στους κατοίκους της Δ. Αθήνας προκαλεί η πρόθεση κυβέρνησης και διοίκησης 2ης ΥΠΕ να μετατρέψουν σε προεκλογική φιέστα, με συμμετοχή του πρωθυπουργού, τα εγκαίνια του Τμήματος Ψυχικής Υγείας Εφήβων (που στελεχώνεται με μετακινήσεις προσωπικού από άλλα νοσοκομεία).
Την ίδια στιγμή, συνεχίζουν να διατηρούν «κλειστό» το νοσοκομείο Δ. Αττικής , «ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ». στερώντας από τις λαϊκές οικογένειες 2 Παθολογικές κλινικές, Καρδιολογική, Χειρουργική, Νευρολογική, χειρουργικών ειδικοτήτων (Οφθαλμολογική, Ουρολογική, ΩΡΛ), Αναισθησιολογικό τμήμα, και συνολικά 135 κρεβάτια (με τη δυνατότητα να επεκταθούν στα 214) καθώς και 1.500 χειρουργικές επεμβάσεις που γίνονταν ετησίως στα χειρουργεία του νοσοκομείου.
Αποτέλεσμα είναι να συνεχίζεται η επιβάρυνση των ήδη υποστελεχωμένων νοσοκομείων ΑΤΤΙΚΟΝ και ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ, με «εκτίναξη» των ράντζων και της αναμονής στα Τμήματα
Επειγόντων Περιστατικών. Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι ταλαιπωρούνται ή αναγκάζονται να ακριβοπληρώνουν στο ιδιωτικό τομέα για υπηρεσίες υγείας που έχουν ανάγκη και δικαιούνται.

Θυμίζουμε ότι το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγ. Βαρβάρα» (πρώην Λοιμωδών) ήταν ανάμεσα στα 8 νοσοκομεία που συγχωνεύθηκαν – καταργήθηκαν το 2013 από την συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – και παρέμειναν «κλειστά» και από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις δημόσιων μονάδων υγείας (ΙΚΑ Αιγάλεω, Κέντρα Μάνας και Παιδιού Αιγάλεω και Νίκαιας, Φυσικοθεραπευτήριο Νίκαιας, ίδρυμα Χρόνιων Παθήσεων στο Σκαραμαγκά)
Ακόμη πιο εξοργιστικό είναι ότι, ακόμη και εν μέσω επιδημίας, συνεχίζονται οι δηλώσεις του πρωθυπουργού και άλλων κυβερνητικών στελεχών για νέες συγχωνεύσεις – καταργήσεις νοσοκομείων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος