Συγκέντρωση την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου για την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας στην Ελευσίνα

Array

Σε κινητοποίηση προχωράει το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στις 10πμ με συγκέντρωση μπροστά στην είσοδο των Κέντρων Υγείας.

Το διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης είναι:
«Να αναβαθμισθούν τα Κέντρα Υγείας Ελευσίνας
► στελέχωση με μόνιμους γιατρούς και εργαζόμενους
► μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων
► άμεση ανάκληση των αναστολών εργασίας
► τροποποίηση οργανισμού ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες
► κατασκευή αναγκαίων έργων για την πρόληψη των πλημμυρών στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τα Κέντρα Υγείας».

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση: «Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του 1ου και 2ου Κέντρων Υγείας Ελευσίνας προκαλούν οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, με αποτέλεσμα χιλιάδες κάτοικοι να ταλαιπωρούνται ή να αναγκάζονται να ακριβοπληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα για υπηρεσίες υγείας που έχουν ανάγκη και δικαιούνται.
Χαρακτηριστικό είναι ότι λόγω της έλλειψης γιατρών, εκατοντάδες κάτοικοι αναγκάζονται να «αναζητήσουν» γιατρό σε άλλες περιοχές για να τον δηλώσουν ως «προσωπικό γιατρό».

Συγκεκριμένα, παραμένουν κενές 7 θέσεις παθολόγων και γενικών γιατρών, 4 θέσεις οδοντιάτρων, 3 θέσεις γιατρών εργασίας ενώ δεν υπάρχει κανένας ακτινολόγος. Λείπουν γιατροί βασικών ειδικοτήτων όπως οφθαλμίατροι, ενδοκρινολόγοι, γυναικολόγοι, ψυχίατροι, πνευμονολόγοι, δερματολόγοι ενώ και ο μοναδικός ωτορινολαρυγγολόγος στερείται αναγκαίο εξοπλισμό.
Κενές είναι και οι 6 οργανικές θέσεις παιδιάτρων στο 1ο Κέντρο Υγείας ενώ στο Σταθμό Μάνας και Παιδιού υπάρχει μόνο μία παιδίατρος, που ασχολείται μόνο με τους εμβολιασμούς παιδιών.

Αντίστοιχα, είναι κενές 14 οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, 4 θέσεις μαιών, 10 θέσεις επισκεπτριών υγείας, 3 θέσεις κοινωνικών λειτουργών, 1 θέση διαιτολόγου και 2 θέσεις φυσικοθεραπευτών. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην πρωινή βάρδια δεν υπάρχει φύλακας και στην νυχτερινή βάρδια δεν υπάρχει καθαρίστρια.
Οι ελλείψεις σε προσωπικό επιδεινώθηκαν από την απαράδεκτη απόφαση για τις αναστολές εργασίας.
Κρίσιμες ανάγκες στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας καλύπτουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι (νοσηλεύτριες, μαία, επισκέπτρια υγείας, ψυχολόγος, παρασκευάστρια, διοικητικοί, φύλακες, καθαρίστριες).

Οι συνάδελφοι αυτοί έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και η μονιμοποίηση τους είναι αναγκαία για τη συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Υγείας..
Πρόσθετα προβλήματα στη λειτουργία των κέντρων υγείας προκαλούν οι ακατάλληλες υποδομές, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη συχνή υπερχείλιση του βόθρου αλλά και τις πλημμύρες στους γύρω δρόμους, που καθιστούν δυσχερή την πρόσβαση, με τις πρώτες έντονες βροχές».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος