Συγκέντρωση φορέων της Δ. Αττικής στην Πλ. Συντάγματος στις 21/4 για το Θριάσιο νοσοκομείο

Με αίτημα να επαναλειτουργήσει το ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ ως Γενικό Νοσοκομείο, φορείς της Δυτικής Αττικής, καλούν σε συγκέντρωση την Τετάρτη 21 Απριλίου στις 6.30 μ.μ., στην Πλ Συντάγματος, ενώ θα προηγηθεί αναχώρηση με πούλμαν από το δημοτικό Πάρκινγκ Ελευσίνας, στις 5:30 μ.μ.

Παράλληλα με το αίτημα της επαναφοράς της λειτουργίας του Θριασίου νοσοκομείου σε πλήρη λειτουργία και όχι αποκλειστικά για covid, οι φορείς ζητούν και την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μεγάρων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση συμβασιούχων. Δημιουργία Κέντρου Υγείας στη Μάνδρα, τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας σε χώρους δουλειάς, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σχολεία και την επίταξη ιδιωτικών κλινικών.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων: “η μετατροπή του μοναδικού νοσοκομείου της Δ. Αττικής σε νοσοκομείο μόνο COVID, αφήνει «ακάλυπτους»
● τους δεκάδες χιλιάδες κατοίκους που η υγεία τους επιβαρύνεται από τη συνεχιζόμενη παραμονή του ΧΥΤΑ Φυλής και την υπερσυγκέντρωση ρυπογόνων βιoμηχανικών δραστηριοτήτων.
● τους χιλιάδες εργαζόμενους στη βιομηχανική περιοχή του Θριασίου Πεδίου, όπου τα «εργατικά ατυχήματα» είναι σχεδόν καθημερινά και τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων είναι από ανεπαρκή έως ανύπαρκτα”.

Tην κινητοποίηση καλούν οι φορείς: Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ, Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας, Συνδικάτο Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών, Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Θριασίου, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας.

Σχετικές ειδήσεις

Δήμος Ελευσίνας: Συνεχίζει τις αντιδράσεις για το Θριάσιο νοσοκομείο

Αντιδράσεις του Δήμου Ελευσίνας και τοπικών φορέων για τη μετατροπή του Θριασίου σε νοσοκομείο covid

Αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έκαναν οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο νοσοκομείο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος