Αντιδράσεις του Δήμου Ελευσίνας και τοπικών φορέων για τη μετατροπή του Θριασίου σε νοσοκομείο covid

Την αντίθεσή του εξέφρασε ο Δήμος Ελευσίνας καθώς και άλλοι φορείς της περιοχής στη μετατροπή του Θριασίου νοσοκομείου σε νοσοκομείο αποκλειστικά για covid. Η συγκέντρωση πολλών βιομηχανικών μονάδων στην περιοχή και ο κίνδυνος εργατικών ατυχημάτων, αλλά και η δυνατότητα γρήγορης διακομιδής από τροχαία, λόγω της γειτνίασης με την εθνική οδό και την Αττική οδό, είναι οι άξονες πάνω στους οποίους εκφράστηκε η αντίθεση.

Ειδικότερα, στο ψήφισμα του Δήμου αναφέρεται πως “το Θριάσιο Νοσοκομείο καλύπτει τις ανάγκες της Δυτικής Αττικής, όπου λειτουργούν μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους με το κίνδυνο των εργατικών ατυχημάτων να υφίσταται διαρκώς”.

Στην κατεύθυνση αυτή, το ομόφωνο ψήφισμα ζητά: “Την επίταξη ιδιωτικής κλινικής, που θα αντιμετωπίζει τα περιστατικά covid.
Tην ενίσχυση του Θριασίου Νοσοκομείου με Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό.
Την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με Παιδίατρο και Ακτινολόγο, αλλά και όλων των υπολοίπων ειδικοτήτων.
Την ικανοποίηση αιτημάτων των Ιατρών και Νοσηλευτών, του Θριασίου Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας”.

Για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο με την Διοίκηση του Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας, τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, τους Αντιδημάρχους, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου.

To τελευταίο χρονικό διάστημα το σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο, διατύπωνε συνεχώς το συγκεκριμένο αίτημα να μην γίνει η συγκεκριμένη μετατροπή.

Από την πλευρά του το εργατικό κέντρο Ελευσίνας και Δυτικής Αττικής, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: “Το ΕΚΕ-ΔΑ από τις 05/06/2020 με ανακοίνωσή του είχε δώσει την διάσταση της ύπαρξης ενός τέτοιου νοσοκομείου στην περιοχή και τους λόγους (εκατοντάδες επιχειρήσεις) που εγκρίθηκε η ανέγερση του Θριάσιου Νοσοκομείου, καθώς επίσης και στην επιστολή μας προς τον Υπουργό Υγείας (24/02/2021)”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος