Συγκεντρώσεις της ΟΕΝΓΕ σε Ευαγγελισμό και Νοσοκομείο Νίκαιας για να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί νοσοκομείων στη Γάζα

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε κινητοποίηση την Τρίτη 14/11 στις 14:00 μ.μ. στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και την Τετάρτη 15/11 στις 13:00 μ.μ. στο Νοσοκομείο της Νίκαιας, με στόχο να εκφραστεί η αντίθεση των νοσοκομειακών γιατρών «στο συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Επίσης η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας τονίζει πως: «Oι συνάδελφοι μας υγειονομικοί στη Γάζα, οι οποίοι εδώ και ένα μήνα δίνουν έναν ηρωικό και υπεράνθρωπο αγώνα παραμένοντας στο πλευρό των ασθενών τους, κάνουν συνεχείς εκκλήσεις να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί των νοσοκομείων.
Οι εικόνες ξεπερνούν τους χειρότερους εφιάλτες. Μωρά στο πάτωμα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας , Αλ Σίφα, με τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής και τους ελεύθερους σκοπευτές να το έχουν περικυκλώσει. Το νοσοκομείο έχει χτυπηθεί επανειλημμένα από τα ισραηλινά πυρά με αποτέλεσμα τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και τον θάνατο δύο πρόωρων βρεφών.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι έχασε την επικοινωνία με τις επαφές του στο νοσοκομείο Αλ Σίφα. Η διοίκηση του νοσοκομείου της Ινδονησίας στη βόρεια Γάζα έχει μετατρέψει την αυλή του σε ομαδικό τάφο για άγνωστους σκοτωμένους πολίτες. Τέσσερα νοσοκομεία είναι περικυκλωμένα από ισραηλινά άρματα. Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ζητάει να σταματήσει η καταστροφή των νοσοκομείων στη Γάζα».


Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος