Σε έξι συλλήψεις και 16 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία, για την επίθεση με βόμβες μολότοφ που σημειώθηκε εναντίον δύο διμοιριών των ΜΑΤ, αργά το βράδυ του Σαββάτου στην οδό Βαλτετσίου, στα Εξάρχεια.
Οι συλληφθέντες, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι Έλληνες και οι δύο αλλοδαποί, πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει ότι η επίθεση έγινε στα γραφεία του, επικρίνοντας την κυβέρνηση και τονίζοντας πως τίθεται ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας.
Στόχος έγιναν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη -σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος- για δεύτερη φορά μέσα σε 24ώρες, και ενώ είχε προηγηθεί μπαράζ ανακοινώσεων μεταξύ ΠΑΣΟΚ και υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Στις εννέα το βράδυ του Σαββάτου κουκουλοφόροι εκτόξευσαν περίπου 100 μολότοφ εναντίον δύο διμοιριών των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Έβαλαν φωτιές σε κάδους, ενώ ένα αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες.
Μέχρι τη μία τα μεσάνυχτα ήταν σε εξέλιξη κλεφτοπόλεμος στους γύρω δρόμους. Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ προχώρησαν σε 6 συλλήψεις και 16 προσαγωγές.
Το ΠΑΣΟΚ επέρριψε ευθύνες στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, κάνοντας λόγο για ανικανότητα και χαρακτηρίζοντάς τον ως «καρικατούρα» υπουργού.
«Πρόκειται για παρωδία κυβέρνησης που είτε αδυνατεί είτε δεν θέλει να περιφρουρήσει τη νομιμότητα και ένα κτίριο στο κέντρο της Αθήνας. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ντρέπονται για όσα συμβαίνουν! Τίθεται πλέον ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας! Η ευθύνη πλέον ανήκει στον κ Τσίπρα», τονίζει το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.
Στο facebook o γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ανάρτησε φωτογραφία με την εικόνα των γραφείων στην Χαριλάου Τρικούπη με το σχόλιο: «Εδώ κινδυνεύουν ζωές, επιτέλους σοβαρευτείτε!!!»
Η πρώτη επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ έγινε το βράδυ της Παρασκευής και κινδύνευσε ο βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης.
Το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε ότι τα γραφεία έχουν μείνει χωρίς αστυνομική προστασία και ζήτησε την παραίτηση του Νίκου Τόσκα.
Ανταπαντώντας, το υπουργείο επεσήμανε ότι για τη φρούρηση του κτιρίου στη Χαριλάου Τρικούπη διατίθενται καθημερινά πέντε ένστολοι αστυνομικοί και άλλοι 17 είναι στη διάθεση του ΠΑΣΟΚ που έχει και τη δικαιοδοσία να τους κατανείμει.
Ρεπορτάζ: Ζ. Κακκαβάς, Λ. Μπεθάνη
ΠΗΓΕΣ: ΕΡΤ1, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος