Βαρυμπόμπη – Στον εισαγγελέα ο 26χρονος: «Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω» -«Μας ακολουθούσε για ώρες» λένε οι φίλοι του επιχειρηματία

Ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή, οδηγείται σήμερα, ο 26χρονος που μαχαίρωσε τον επιχειρηματία έξω από καντίνα στη Βαρυμπόμπη. Εξονυχιστικά τον εξέτασαν οι αστυνομικοί του τμήματος Κηφισιάς, όπου παραδόθηκε χθες το μεσημέρι συνοδεία του δικηγόρου του, καθώς σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει οι φίλοι του επιχειρηματία,  υποστηρίζουν ότι ο 26χρονος τους ακολουθούσε αρκετές ώρες νωρίτερα και αφήνουν αιχμές για προμελετημένη επίθεση. «Δεν είχα πρόθεση να τον σκοτώσω» φέρεται να δήλωσε ο δράστης της αιματηρής συμπλοκής, ενώ ο δικηγόρος του δήλωσε πως «Είναι σοκαρισμένος. Επικοινώνησε μαζί μου και ζήτησε να παραδοθεί στις αρχές. Μου δήλωσε πως σε αυτή την υπόθεση επιθυμεί να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις, για να φωτιστούν όλες οι πτυχές της».

Ο 26χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης αλλά και για το νόμο περί όπλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι «δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 58χρονο ούτε ήταν προμελετημένη επίθεση, και δήλωσε μετανιωμένος».

Το Σάββατο οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ο 19χρονος συνεργός του και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σε συνέχεια του από 29-10-2022 Δελτίου Τύπου, συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα (30-10-2022), δυνάμει εντάλματος σύλληψης 26χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βαριά σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα ο 26χρονος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, όπου και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Το βράδυ του Σαββάτου, η ΕΡΤ έδωσε στη δημοσιότητα οπτικό υλικό, από την αιματηρή συμπλοκή στη Βαρυμπόμπη που οδήγησε στο μαχαίρωμα του επιχειρηματία. Δράστης και θύμα έρχονται στα χέρια μπροστά στα μάτια δεκάδων θαμώνων της καντίνας. Τα δευτερόλεπτα που ακολουθούν και δεν καταγράφει η κάμερα, ο 26χρονος μαχαιρώνει 17 φορές τον επιχειρηματία.

Την ίδια ώρα, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο 58χρονος επιχειρηματίας σε ιδιωτική κλινική.

Σημειώνεται ότι οι παρέες του 26χρονου δράστη και του επιχειρηματία διασκέδαζαν νωρίτερα του συμβάντος στο ίδιο νυχτερινό μαγαζί στη Νέα Ερυθραία.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης, Κάτια Νιάκαρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος