Χωρίς μουσική μετά τις 23:00 σε Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη – Ο κ. Κωνσταντέλλος εξηγεί στην ΕΡΤ το μέτρο

Μετά τον Άλιμο, που έκανε την αρχή, και ο δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κόβει την μουσική στις 23:00 στην παραλιακή στους εξωτερικούς χώρους.

Όπως εξηγεί στην ΕΡΤ ο κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δήμαρχος Βάρης – Βούλας –  Βουλιαγμένης διευκρινίζει ότι ο δήμος προχωράει «στο κλείσιμο της μουσικής στους εξωτερικούς χώρους, όχι στο κλείσιμο των καταστημάτων και ούτε το κλείσιμο της μουσικής στους εσωτερικούς χώρους». Όσο για τις αντιδράσει που έχει προκαλέσει το μέτρο είπε ότι «οι αντιδράσεις υπάρχουν από αυτούς που οχλούν. Οι κάτοικοι θα μπορέσουν να κοιμηθούν, ζητάμε απλά να σεβαστούν την περιοχή».

Ο κ. Κωνσταντέλλος εξήγησε το μέτρο: «Κάναμε τοπική κανονιστική νομοθεσία. Γιατί; Γιατί συμβαίνει το εξής. Υπάρχει σήμερα νομοθεσία που λέει “έχεις κάνει ηχορύπανση; Παραβίαση ωραρίου;” Έχεις τρεις αυτοψίες οι οποίες οδηγούν στο να πάρεις εσύ μία 10ήμερη σφράγιση την οποία την αποφασίζει ο δήμος. Στη 10ήμερη σφράγιση, πηγαίνεις με μία διοικητική προσφυγή στο διοικητικό πρωτοδικείο και αποφασίζει να δώσει αναστολή δηλαδή να σφραγίσουμε το μαγαζί τον Δεκέμβρη ή το Γενάρη ή τον Φλεβάρη που είναι κλειστό το μαγαζί. Γνωρίζοντας αυτή τη διαδικασία οι επιχειρηματίες λένε ότι δεν έχουμε πρόβλημα γιατί θα “βαράμε” μουσική μέχρι το πρωί. Εμείς θα αλλάξουμε αυτό το καθεστώς και λέμε “πηγαίνετε στα διοικητικά δικαστήρια, κάντε ό,τι θέλετε αλλά κάθε παράβαση έχει πρόστιμο 5.000 ευρώ και για να πάτε στο διοικητικό δικαστήριο πρέπει να προκαταβάλλετε το 40%”».

Δήμαρχος Αλίμου στο ertnews.gr για τον «κόφτη» της μουσικής στις 23:00: «Ασύδοτη και ανεξέλεγκτη ηχορύπανση» (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος