Δήμαρχος Αλίμου στο ertnews.gr για τον «κόφτη» της μουσικής στις 23:00: «Ασύδοτη και ανεξέλεγκτη ηχορύπανση» (video)

Η «ασύδοτη και ανεξέλεγκτη ηχορύπανση» στο παραλιακό μέτωπο οδήγησαν τον Δήμο Αλίμου σε αυστηρά μέτρα, επισήμανε ο δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Κονδύλης μιλώντας στο ertnews.gr.

Υπενθυμίζεται ότι η μουσική στα καταστήματα θα σταματά από τις 11 το βράδυ, βάσει όσων ανακοίνωσε ο ίδιος, ενώ όποιο κατάστημα δεν ακολουθήσει τις νέες οδηγίες θα κρίνεται ως παράνομη πράξη και θα ειδοποιείται η αστυνομία.

Ρεπορτάζ: Βαλέρια Δολαψάκη 

Ο δήμαρχος Αλίμου κάνει λόγο για ένα φαινόμενο ηχορύπανσης δίχως προηγούμενο.

«Υπήρχε μια πρωτόγνωρη κατάσταση άγριας ηχορύπανσης που σήκωνε στο πόδι με πολύ βάρβαρο τρόπο την μισή πόλη κάθε νύχτα προσπαθώντας τα καταστήματα να καλύψουν το ένα την μουσική του αλλού το ένα να υπερισχύσει ηχητικά του αλλού και όλοι μαζί δημιουργούσαν ένα ηχητικό πανδαιμόνιο. Είχαμε αμέτρητα παράπονα πολύ άγρια παράπονα κόσμος πάρα πολύ αγανακτισμένος και απελπισμένος γιατί επί σειρά ημερών δεν μπορούσε να κοιμηθεί και μιλάμε για μαθητές που δίνουν εξετάσεις μιλάμε για μωρά μιλάμε για ανθρώπους νέους εργαζόμενους μιλάμε για κάθε ηλικία που εμποδιζόταν από το να κοιμηθεί και να έχει μια υγιή φυσιολογική ζωή», λέει χαρακτηριστικά.

Από την στιγμή που ένα κατάστημα δεν τηρήσει τους όρους θα ειδοποιείται η αστυνομία. Μάλιστα μετά τις τρεις παραβάσεις, το κατάστημα θα σφραγίζεται προσωρινά, έκανε επίσης γνωστό.

Το μέτρο, όπως εξήγησε, θα ισχύσει για μία εβδομάδα έως τις 7 Ιουνίου οπότε και θα γίνει επανεξέταση της κατάστασης από το δημοτικό συμβούλιο.

«Έχω ζητήσει από τους καταστηματάρχες επιτέλους να σεβαστούν την γειτονιά να σεβαστούν την πόλη και τους ανθρώπους της. Εμείς έχουμε στηρίξει τις επιχειρήσεις ως δημοτική αρχή ως κοινωνία και την στηρίζουμε όμως έχει έρθει η ώρα και οι επιχειρήσεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους», λέει ακόμη ο κ. Κονδύλης. 

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην συνάντηση με επιχειρηματίες της περιοχής στην οποία τον είχαν διαβεβαιώσει πως δεν θα υπάρξουν ενοχλήσεις από την ηχορύπανση και δεν θα ρίχνουν βεγγαλικά μετά τις 22:30 ώστε να μην ενοχλούνται οι περίοικοι. Τόνισε, όμως, πως παρά τις διαβεβαιώσεις κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν τηρήθηκε, αλλά διαπιστώθηκε μία κατάσταση δίχως προηγούμενο.

Πάντως, αν και υπήρξαν αντιδράσεις, σύμφωνα με τον ίδιο οι καταστηματάρχες φαίνεται να αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία το νέο μέτρο.

«Οι καταστηματάρχες πρέπει να πω ότι το αντιμετωπίζουν με έναν τρόπο αρκετά υπεύθυνο δηλαδή δείχνουν να προβληματίζονται για το πως θα λειτουργήσει και πως θα βγει η σεζόν χωρίς οι επιχειρήσεις τους να καταστραφούν αλλά και χωρίς η κοινωνία να είναι απέναντι τους. Φαίνεται ότι έχουν πάρει το μήνυμα από τον κόσμο, αυτήν την διαμαρτυρία και την αγανάκτηση. Βεβαίως δεν έχουν λείψει οι επιθέσεις οι φραστικές και οι διάφορες ενοχλήσεις που έχουμε δεχτεί εδώ στο δημαρχείο από διάφορους ανθρώπους, θαμώνες των καταστημάτων κάποιους εργαζόμενους οι οποίοι διαμαρτύρονται επικαλούμενοι το δικαίωμα στην διασκέδαση» ανέφερε ακόμη, μιλώντας στο ertnews.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος