Στο μικροσκόπιο το τάμπλετ της 9χρονης – Νέες καταθέσεις στην ανακρίτρια τη Μ. Εβδομάδα (video)

Φως στη διαδρομή της κεταμίνης, που σκότωσε την 9χρονη μέσα στο νοσοκομείο Παίδων, πέφτει από τις έρευνες των αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν στο τάμπλετ που είχε θαφτεί με την 9χρονη, ηλεκτρονικά ίχνη που δείχνουν ότι είχαν γίνει αναζητήσεις στο google για κεταμίνη και άλλες φαρμακευτικές αναισθητικές ουσίες, τρεις ημέρες πριν την ανθρωποκτονία του παιδιού.

Ειδικότερα βρέθηκαν στη συσκευή ειδοποιήσεις για προσφορές φαρμακευτικών ουσιών που σύμφωνα με τους ειδικούς σημαίνει ότι στο τάμπλετ είχαν γίνει σχετικές αναζητήσεις στο διαδίκτυο, το διάστημα 25-26 Ιανουαρίου 2022.

Τα στοιχεία αυτά που προέκυψαν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου συνεχίζεται η εξέταση σε ηλεκτρονικές συσκευές που έχουν κατασχεθεί, φαίνεται πως «καίνε» την κατηγορούμενη. Η 33χρονη έχει αρνηθεί ότι χορήγησε κεταμίνη στο παιδί της και έχει υποστηρίξει ότι άκουσε πρώτη φορά για τη συγκεκριμένη ουσία όταν βγήκαν στη δημοσιότητα σχετικές αποκαλύψεις.

Ο εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορούμενης, Μάνος Δασκαλάκης, σε συνέντευξη του στο MEGA, μίλησε για ηχητικό μήνυμα με απειλές από την 33χρονη, που έχει στη διάθεσή του: «Ναι, αν χρειαστεί θα δοθεί στη Δικαιοσύνη. Σε αυτό το μήνυμα μιλάει για εμένα, ουτε καν υπόνοια για τα παιδιά».

Ο δικηγόρος της 33χρονης κατηγορουμένης Κωνσταντίνος Ζάρας, δήλωσε: «Θα κάνουμε κάθε δέουσα νομική ενέργεια ώστε να σταματήσουν να διοχετεύονται στον τύπο και στην τηλεόραση στοιχεία τα οποία δημιουργούν και την παρουσιάζουν ως μία απαίσια ειδεχθή εγκληματία».

Μετά από αίτημα της 18ης τακτικής ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση δολοφονίας της 9χρονης η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, προχώρησε στον ορισμό ειδικού επιστήμονα και συγκεκριμένα της καθηγήτριας Χαράς Σπηλιοπούλου, προκειμένου να υποστηρίξει το ανακριτικό έργο.

Οι καταθέσεις στην ανακρίτρια, γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού από τα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε η 9χρονη αναμένεται να συνεχιστούν και τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Σε εξέλιξη είναι και η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών για την υπόθεση των θανάτων των δυο μικρότερων παιδιών της οικογένειας.

Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος