Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η ΠΟΕΔΗΝ για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας

Συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους της Διεύθυνση Δημοσιονομικής Πολιτικής που έχουν την αρμοδιότητα εξέτασης της ένστασης που υποβλήθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και της παραπομπής της στην αρμόδια επιτροπή, είχε κλιμάκιο της ομοσπονδίας των Υγειονομικών.

Σε ενημέρωση προς τα σωματεία – μέλη της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει [πως: «Ξεκαθαρίσαμε για άλλη μια φορά τη θέση μας για διόρθωση των αδικιών, αποκλεισμών, διαχωρισμών ειδικοτήτων, όπως τα περιγράφουμε στη σχετική μας ένσταση που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα μας. Την Τετάρτη 4/10/2023 ξεκινάει τις συνεδριάσεις η Επιτροπή Ενστάσεων. Θα υπάρξουν πολλές συνεδριάσεις της Επιτροπής όπως μας ενημέρωσαν έως ότου καταλήξουν σε προτάσεις.
Αδιαμφισβήτητα είναι τα επιχειρήματά μας για διόρθωση των αδικιών με βάση και τα δικά σας υπομνήματα που τα καταθέσαμε. Δεσμεύτηκαν ότι θα τα μελετήσουν και θα τα αξιολογήσουν. Το ζητούμενο είναι εάν υπάρχει πολιτική βούληση να βρεθεί δημοσιονομικός χώρος για να ικανοποιηθούν.


Τέθηκε το ζήτημα της επέκτασης της ρύθμισης στα Στρατιωτικά, στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία και στις προνοιακές Μονάδες. Η απάντηση ήταν ότι στα Πανεπιστημιακά και Στρατιωτικά Νοσοκομεία θα γίνει επέκταση της ίδιας απόφασης. Για τις Προνοιακές Μονάδες θα γίνει εξαρχής μοριοδότηση από την επιτροπή που μπορεί να είναι ευμενέστερη ή δυσμενέστερη από τη ρύθμιση του Υπουργείου Υγείας.


Στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής θα οργανώσουμε Παναττική Στάση Εργασίας και συγκέντρωση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να συναντήσουμε την αρμόδια Επιτροπή και τον Υφυπουργό Οικονομικών. Θα απαιτήσουμε με δυναμικό τρόπο άλλη μια φορά τη διόρθωση τω αδικιών και να μην αποκλειστεί κανείς υγειονομικός από την χορήγηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος