Στην τελετή έπαρσης της σημαίας στον Λευκό Πύργο η Κ. Σακελλαροπούλου (video)

Με την ίδια σημαία που είχε χρησιμοποιηθεί και στις 26 Οκτωβρίου του 2012, στην επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, έγινε σήμερα η έπαρση της σημαίας στο Λευκό Πύργο. Στην τελετή παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ανήμερα του πολιούχου Αγίου Δημητρίου και της επετείου απελευθέρωσης, αλλά κι εν μέσω της μεγάλης ανησυχίας που προκαλεί η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Την κ. Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε έξω από τον Λευκό Πύργο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ τιμές απέδωσαν η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και άγημα μαθητών της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ).

Στη συνέχεια εισήλθαν στο εσωτερικό του Λευκού Πύργου και ανέβηκαν τα 96 σκαλοπάτια μέχρι την κορυφή όπου βρίσκεται ο ιστός.

Την έπαρση έκαναν ο κ. Ζέρβας με τον διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο Αναστάσιο Σπανό.

Nωρίτερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, δήλωσε: «Είναι βαθιά ριζωμένη στην ιστορία η σχέση της Θεσσαλονίκης με τον Πολιούχο της Άγιο Δημήτριο», είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ευχήθηκε να συνεχίσει να μας εμπνέει και να μας εμψυχώνει ο συμβολισμός του διπλού εορτασμού του Αγίου Δημητρίου και της επετείου απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης.

«Η σχέση της Θεσσαλονίκης με τον Πολιούχο της, τον αθλοφόρο Άγιο Δημήτριο, είναι βαθιά ριζωμένη στην ιστορία. Υπήρξε στρατηλάτης και συμπολεμιστής μαζί για τους πιστούς από τα βυζαντινά χρόνια. Αυτόν επικαλούνταν στους αγώνες τους εναντίον των ξένων εισβολέων και με το όνομά του στα χείλη μπήκε ο ελληνικός στρατός στη Θεσσαλονίκη ως ελευθερωτής, στις 26 Οκτωβρίου του 1912. Συμμετέχοντας και φέτος με συγκίνηση στους εορτασμούς της πόλης μας, εύχομαι ο συμβολισμός τους να συνεχίσει να μας εμπνέει και να μας εμψυχώνει. Χρόνια πολλά σε όλους», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος