Θεσσαλονίκη: Εορτασμός του Αγίου Δημητρίου με μέτρα προστασίας, αλλά και παραφωνίες – Ιερέας προέτρεπε πιστούς να μπουν χωρίς μάσκες

Με αστυνομική παρουσία είναι σε εξέλιξη από το πρωί οι εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης . Στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου όπου θα τελεστεί η δοξολογία συρρέει από το πρωί πλήθος κόσμου για να προσκυνήσει. Η πλειοψηφία των πιστών συμμορφώνεται με τα μέτρα προστασίας ωστόσο δεν έλειψαν και μεμονωμένα περιστατικά, όπως και χθες, πολιτών που δεν θέλησαν να ακολουθήσουν τις συστάσεις. Κάποιοι ήθελαν να μπουν στο ναό αρνούμενοι να φορέσουν μάσκα άλλοι ασπάζοντας τις εικόνες χωρίς προστασία, κάνοντας τους αστυνομικούς να μετακινηθούν από τις εισόδους της εκκλησίας όπου ήταν αρχικά, προς το πεζοδρόμιο ώστε να αποτρέπουν όσους θελήσουν να πλησιάσουν αψηφώντας τα μέτρα.

Σε ένα περιστατικό που κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ μια κυρία αποπειράται να μπει χωρίς μάσκα. Οι αστυνομικοί πολύ ευγενικά τη σταματούν και προσπαθούν της δώσουν μάσκα, όμως μετά την παρέμβαση ενός ιερέα που περνούσε εκείνη την ώρα, επίσης χωρίς μάσκα, μπαίνει τελικά στην εκκλησία χωρίς να εφαρμόσει τις οδηγίες των αστυνομικών. Ο ίδιος ο ιερέας αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση.

Δείτε το βίντεο

“Γιατί δεν φοράτε μάσκα” ρώτησε μια άλλη πιστή στην είσοδο του ναού η ρεπόρτερ Λία Χριστάρα. “Η θρησκεία μας δεν το θέλει αυτό. Δεν το πιστεύουμε” ήταν η απάντηση της πιστής η οποία τελικά είπε πως θα φορέσει μάσκα προκειμένου να μπει στην εκκλησία.

Με τη Θεσσαλονίκη να καταγράφει 1.200 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως, την πίεση στις ΜΕΘ να αυξάνει από ανεμβολίαστους, στην πλειονότητά τους, ασθενείς, το υπουργείο Υγείας προχωρά στην ενίσχυση των νοσηλευτικών δομών της βόρειας Ελλάδας.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχία στους ειδικούς.

“Η πανδημία σε αυτή την χρονική στιγμή αφορά το 1/3 των συνανθρώπων μας που δεν έχουν εμβολιαστεί και από κει προέρχονται οι σοβαρές νοσηλείες και οι απώλειες”, δήλωσε στο Α΄ Πρόγραμμα, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος