Στην Κάλυμνο εκτάκτως ειδική ομάδα διαχείρισης -Τι λένε ειδικοί, φορείς και κάτοικοι για την “επόμενη ημέρα” (video)

“Την πιο σκληρή αστυνόμευση που μπορεί να γίνει ώστε η Κάλυμνος να βγει από τη φυλακή του lockdown” , ζήτησε μέσω της ΕΡΤ ο δήμαρχος του νησιού, εν αναμονή του κλιμακίου με τον Νίκο Χαρδαλιά, τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννη Κωτσιόπουλο και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου. Την ίδια ώρα ο Αθανάσιος Εξαδάκυλος επισημαίνει ότι θα χρειαστούν εβδομάδες μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, ενώ τα προβλήματα “με το οξυγόνο και τους διασωληνωμένους χωρίς ΜΕΘ”,  περιγράφει η Ε. Μπιλίρη. Στην ΕΡΤ μίλησε και κάτοικος της Καλύμνου, υπενθυμίζοντας “την απελπισία και του επιχειρηματικού κόσμου”.

Δ. Διακομιχάλης: Κάθετη πτώση κρουσμάτων που δεν ξεπερνούν καθημερινά τα 5-10

Το άνοιγμα επιβάλλεται γιατί το νησί οδηγείται σε απόλυτη καταστροφή, τόνισε ο δήμαρχος προειδοποιώντας ότι “η επόμενη ημέρα θα είναι πιο δύσκολη από αυτό που βιώσαμε ως τώρα”. Ο κ. Διακομιχάλης μίλησε για κάθετη πτώση κρουσμάτων και συρροή για εμβολιασμούς, ενώ ως μεγάλο ζητούμενο προσδιόρισε την αποσυμφόρηση του νοσοκομείου της Καλύμνου.

“Αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης μου μολονότι είχα συγκρουστεί και με την τοπική εκκλησία και ζητούσα να μην ανοίξουν τα σχολεία. Σαφώς κάτι έφταιξε και πήγε στραβά. Ο κόσμος πάντως, συνειδητοποίησε τον κίνδυνο και συρρέει για εμβολιασμούς, με ρυθμό 300 -400 ατόμων την εβδομάδα”, πρόσθεσε ο δήμαρχος εκτιμώντας ότι σε ένα 15νθήμερο θα έχουν γίνει επιπλέον 6.000-7.000 “ώστε το νησί να ξαναβρεί το δρόμο του”.

Αθ. Εξαδάκτυλος: Αναμένουμε επιστημονική τεκμηρίωση για το κατά πόσο ο εμβολιασμός διακόπτει την αλυσίδα της μετάδοσης

Δεν έχει οριστικά τεκμηριωθεί ότι ο εμβολιασμός διακόπτει την αλυσίδα μετάδοσης αλλά όλες οι ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές και τότε θα τοποθετηθούμε, ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, σε ερώτηση για το πότε αναμένεται να αρθεί το lockdown στην Κάλυμνο. Ελπίζουμε ότι η Κάλυμνος θα ισορροπήσει περίπου στα μέσα Ιουνίου και προφανώς στο νησί έχουμε πολύ ισχυρή άρνηση να αποδεχτούν την πραγματικότητα και να συμμορφωθούν, όπως ήδη έδειξε το αποτύπωμα της Μ. Εβδομάδας για το Μεσολόγγι, την Κέρκυρα και άλλες περιοχές, πρόσθεσε.

Ε. Μπιλίρη- μέλος Δ.Σ νοσοκομείου: Οι αρνητές έχουν μερίδιο ευθύνης όπως και οι έχοντες θεσμικό ρόλο

“Δεν λειτούργησαν οι μηχανισμοί, τίποτα δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων”, είπε η εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου της Καλύμνου, περιγράφοντας παθογένειες που άφησαν και διασωληνωμένους εν εναμονή δύο ημερών μέχρι τη διακομιδή. “Εχουμε Περιφερειακό νοσοκομείο χωρίς ΜΕΘ. ΤΟ 100% των γιατρών δεν έχει εμβολιαστεί και νοσεί και ο γιατρός Covid όπως και νοσηλεύτριες”, ανέφερε η κυρία Μπιλίρη τονίζοντας ότι η ευθύνη μοιράζεται σε αρνητές και έχοντες θεσμικό ρόλο”.

Μ. Βάβλη: 22 ημέρες σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση

“Επί 22 ημέρες κλεινόμαστε μέσα από τις 6 το απόγευμα, απαγορεύεται η άσκηση, ο επιχειρηματικός κόσμος είναι απελπισμένος, χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια, ενώ σχετικά και με τις αναστολές μας αντιμετωπίζουν όπως και την υπόλοιπη Ελλάδα. Αν ανοίξουμε πρέπει να υπάρχει σωστός έλεγχος κι αν δεν ανοίξουμε να δοθούν ενισχύσεις”, τόνισε η επιχειρηματίας και κάτοικος Καλύμνου.

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος