Στην ανακρίτρια ο Δ. Λιγνάδης – Φάκελος με 200 καταγγελίες από τον ΣΕΗ

Με ισχυρή αστυνομική παρουσία, μεταφέρθηκε στο γραφείο της ανακρίτριας ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ο καλλιτέχνης μεταφέρθηκε, συνοδεία αστυνομικών, στο γραφείο της 19ης τακτικής ανακρίτριας όπου με τον συνήγορό του Αλέξη Κούγια θα ζητήσουν τη μετάθεση της προγραμματισμένης για σήμερα απολογίας, ώστε να προετοιμάσουν τις απαντήσεις του κατηγορούμενου σε όσα του καταλογίζονται. Ο κ. Κούγιας μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ “Από τις έξι” δήλωσε ότι θα ζητήσει 24ωρη αναβολή. Επίσης, στον Εισαγγελέα παρουσιάστηκε ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του ΣΕΗ Πασχάλης Τσαρούχας με τους φακέλους των καταγγελιών. Στην Εισαγγελία αυτή την ώρα και οι συνήγοροι του Νίκου Σ., του ανθρώπου από τη συνέντευξη του οποίου άνοιξε ο «χορός» των καταγγελιών για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο κ. Κούγιας είπε στην ΕΡΤ ότι θα καταθέσει και ένα αίτημα, το οποίο δεν αποκάλυψε και έχει να κάνει με την “ωμότητα” όπως την χαρακτήρισε της διαδικασίας μέσω της οποίας έχει γίνει η ποινική δίωξη σε βάρος του πελάτη του. Θα το κοινοποιήσει το αίτημα αυτό στις 12:00, μετά την ικανοποίηση του αιτήματός του, για αναβολή της απολογίας του εντολέα του. Ο κ. Κούγιας επανέλαβε πως  θα επιχειρηθεί να αποδομηθεί το κατηγορητήριο, χαρακτηρίζοντας τους μηνυτές, τους ανθρώπους δηλαδή που έχουν καταγγείλει τον Λιγνάδη, για τον βιασμό τους, ως “αναξιόπιστες προσωπικότητες που χρησιμοποιούν χοντροκομμένα ψέματα”. “Δικογραφία τηλεγράφημα”, χαρακτήρισε την δικογραφία των 10 μόλις σελίδων, όπως είπε, που έχει σχηματιστεί γι’ αυτή την τόσο σοβαρή υπόθεση και δήλωσε πως “είμαστε έτοιμοι με υπερασπιστική επάρκεια να αντιμετωπίσουμε τις κατηγορίες”. Ο κ. Κούγιας επισήμανε ότι “η μόνη πράξη που τιμωρείται είναι εκείνη του βιασμού” γεγονός που όπως υποστήριξε δεν συνέβη με τους μηνυτές του Δ. Λιγνάδη, ενώ ενημέρωσε πως “θα ζητήσει κατ΄αντιπαράσταση εξέταση μαζί τους”. Ακόμα, όπως άφησε να εννοηθεί, θα επιχειρήσει να αποδώσει την εμπλοκή του ονόματός του εντολέα του σε πολιτικές σκοπιμότητες που στοχεύουν μέσω του ιδίου στην καρατόμηση της Λίνας Μενδώνη. “Υπάρχουν πολιτικά κίνητρα στην υπόθεση” υποστήριξε και θεώρησε υπερβολή το ότι πρόκειται να γίνει εκτός ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για την υπόθεση Λιγνάδη.

Στον εισαγγελέα το πρωί και ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του ΣΕΗ Πασχάλης Τσαρούχας, όπου παρέδωσε τον φάκελο του Σωματείου, με τις καταγγελίες κατά ηθοποιών. Σε δηλώσεις του ο κ.Τσαρούχας δήλωσε ότι ο Εισαγγελέας έχει ζητήσει να κατατεθούν όλοι οι φάκελοι που αφορούν καταγγελίες για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Μέχρι στιγμής σύμφωνα με πληροφορίες έχουν φτάσει στα γραφεία του σωματείου, περισσότερες από 200 καταγγελίες. Ο κ. Τσαρούχας εξερχόμενος της Εισαγγελίας δήλωσε: “Καταθέσαμε τους φακέλους. Ευχαριστήσαμε τον εισαγγελέα και μας ευχαρίστησε κι αυτός. Ελπίζουμε για την καλύτερη έκβαση των υποθέσεων. Δεσμευθήκαμε ότι οποιοδήποτε νέο στοιχείο μας υποβληθεί θα το συμπληρώσουμε στους φακέλους”.

Στην Εισαγγελία θα μεταβούν και οι συνήγοροι του 35χρονου Νίκου Σ., ο οποίος είναι ο πρώτος που κατήγγειλε με συνέντευξή του ότι βιάστηκε, σε ηλικία 19 ετών από τον κατηγορούμενο Δημήτρη Λιγνάδη. Οι δύο συνήγοροι θα γνωστοποιήσουν στους εισαγγελικούς λειτουργούς τα στοιχεία του εντολέα τους ώστε να τεθεί στη διάθεση των αρχών.

Εξάλλου, την Παρασκευή θα καταθέσει στις αστυνομικές αρχές ως ύποπτος τέλεσης βιασμού, κατά νεαρού άνδρα, γνωστός ηθοποιός που συμμετέχει σε δημοφιλές τηλεοπτικό σίριαλ.

Σχετικές ειδήσεις:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος