Μαρτυρία – σοκ στην ΕΡΤ: Καταγγελία κατά γνωστού σκηνοθέτη για σεξουαλική παρενόχληση

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία 35χρονου στην ΕΡΤ, ο οποίος παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη όταν ήταν 14 ετών. Όπως αποκαλύπτει, το δέλεαρ ήταν η εισαγωγή στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ δεν διστάζει να αναφερθεί και στον ρόλο του βοηθού του σκηνοθέτη που δρούσε όπως καταγγέλλει, ως αλιευτής ανήλικων αγοριών.

Ήταν μαθητής της δευτέρας γυμνασίου όταν γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης τον παρενόχλησε σεξουαλικά για πρώτη φορά έξω από έναν κινηματογράφο. Η καταγγελία έχει κατατεθεί στο ΣΕΗ.

«Μου έπιασε την κουβέντα και άρχισε να γίνεται ολοένα και πιο φιλικός, πιο διαχυτικός. Οι αντιδράσεις του και η φιλικότητα κλιμακώθηκαν σε δευτερόλεπτα και την επόμενη στιγμή το ένα χέρι του βρέθηκε στη μέση μου και το άλλο χέρι στα μαλλιά μου. Εγώ πάγωσα. Μου λέει, “για να μην τα λέμε εδώ, πάμε σπίτι μου για ένα ουίσκι και ένα τσιγάρο;” Αμέσως του απάντησα “εγώ δεν ξέρω τι είναι ουίσκι, εγώ κάθε πρωί πίνω γάλα για να πάω στο σχολείο”».

Μόλις τέλειωσε το σχολείο, ανήλικος ακόμα, πέρασε το κατώφλι της Δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου προκειμένου να πάρει πληροφορίες για την εισαγωγή του σε αυτή. Έπεσε επάνω στον γνωστό σκηνοθέτη που ήταν καθηγητής στη σχολή. Δε δίστασε να του τάξει θέση με… ανταλλάγματα!

«Μου λέει “να σου πω, θέλεις να έρθεις το απόγευμα στο σπίτι μου για να δούμε πώς μπορείς να περάσεις τις εξετάσεις χωρίς εξετάσεις;” Του απάντησα ότι “αν είναι να πάρω την θέση ενός ταλαντούχου παιδιού επειδή απλά πέρασα ένα απόγευμα σπίτι σας, δεν θα ήθελα”».

«Eίναι πολύ επίμονος, είναι αυτό που λέμε λαοπλάνος. Με τον τρόπο του σε τραβάει στη φωλιά του ούτως ώστε να πάρει αυτό που θέλει και το γεγονός ότι το κάνει με τόσο μεγάλη μαεστρία φαίνεται στο κενό βλέμμα του και στο ότι δεν υπάρχει καμία ντροπή. Δεν έχει να κάνει με ανθρώπους, έχει να κάνει με σκοπό. Ποιος είναι ο σκοπός του; Η τέρψη των σεξουαλικών του ορέξεων».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης δεν δρούσε μόνος του…

«Κάθομαι σε ένα καφέ στο Θησείο και με προσεγγίζει αυτός που μου άνοιξε την πόρτα στη δραματική σχολή, τότε φοιτητής, τώρα διάσημος ηθοποιός. Μου προτείνει μια σεξουαλική συνεύρεση των τριών μας και με τρίτο άτομο εννοώ τον σκηνοθέτη…  Αυτός ήταν ο… “Αλιευτής”. Επειδή είχε μια πολύ ωραία εμφάνιση, αντικειμενικά ήταν ένας ωραίος άνδρας, θεωρώ ότι αυτός ήταν η “βιτρίνα”. Τον χρησιμοποιούσε ξεκάθαρα, τον χειραγωγούσε και του είχε μάθει τόσο καλά αυτήν την τακτική, που δρούσε και αυτοβούλως».

Νέα μαρτυρία στο Σωματείο Ηθοποιών

Ακαδημαϊκή χρονιά 2004-2005 σε Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Τότε φοιτήτρια καταγγέλλει τον ίδιο καλλιτέχνη για σεξουαλική παρενόχληση και προσβολή της προσωπικότητας.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της στη Lifo η φοιτήτρια είπε: «Έχω στείλει μια καταγγελία στο ΣΕΗ για ένα από τα πρώτα περιστατικά. Αν με καλέσουν, θα πάω να καταθέσω. Ήταν μία μέρα που είχαμε μάθημα μαζί του και πήγαμε να καθίσουμε κανονικά στην αίθουσα.

Στο μάθημα, δυστυχώς, κάθισα στην πρώτη σειρά οπότε τον έβλεπα από τη μέση και κάτω που είχε γυμνό το σημείο του σώματός του… Αυτός με είδε που ξαφνιάστηκα και γελούσε με ένα μειδίαμα… Μετά…κουμπώθηκε και σηκώθηκε να συνεχίσει το μάθημα».

Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, ο τότε καθηγητής είχε συνάψει σχέση με σπουδαστή του.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος