Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο πήρε ο κατηγορούμενος για την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο στον ανακριτή έλαβε ο ελαιοχρωματιστής που κατηγορείται για την κλοπή των αριστουργημάτων του Πικάσο και του Μοντριάν από την Εθνική Πινακοθήκη τον Ιανουάριο του 2012.

Ο 49χρονος περιέγραψε στους αστυνομικούς πως μπήκε στην Πινακοθήκη από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα και μέσα σε 7 λεπτά έκλεψε του πίνακες. Προετοίμαζε 6 μήνες το σχέδιο του.

Το τρίτο κλεμμένο έργο, ένα σχέδιο σε χαρτί που αποδίδεται στον ζωγράφο, Γουλιέλμο Κάτσια, δεν βρέθηκε και όπως υποστήριξε ο 49χρονος- καταστράφηκε κατά τη διαφυγή του από την Πινακοθήκη.

Ο δράστης είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής ότι είναι λάτρης της Τέχνης και δεν σκόπευε να πωλήσει στη μαύρη αγορά τους πολύτιμους πίνακες.

Ο οικοδόμος ζούσε πότε στην Ελλάδα πότε στην Ολλανδία και πότε στην Αγγλία, όπου είχε εργαστεί για πολλά χρόνια. Το Φεβρουάριο του 2021 γύρισε στην Αθήνα για οικογενειακούς λόγους. Έκανε ταξίδια σε Γερμανία και αλλού και επισκεπτόταν πινακοθήκες και Μουσεία, όπως φαίνεται και από το προφίλ του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο δράστης είχε κρύψει τα κλεμμένα έργα τέχνης στο Πόρτο Ράφτη πριν από περίπου 2 μήνες , όταν υπήρξαν δημοσιεύματα πως οι αρχές βρίσκονται κοντά στην εξιχνίαση της κλοπής από την Εθνική Πινακοθήκη.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικό Άρθρο: Σ. Κεχαγιόγλου: «Ο εντολέας μου επέλεξε πολύ πρωτότυπο τρόπο για να εκδηλώσει την αγάπη του προς την τέχνη» (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος