Σ. Κεχαγιόγλου: «Ο εντολέας μου επέλεξε πολύ πρωτότυπο τρόπο για να εκδηλώσει την αγάπη του προς την τέχνη» (video)

Την υπεράσπιση του δράστη της «κλοπής του αιώνα», του 49χρονου ελαιοχρωματιστή, ανέλαβε ο ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ για την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει για την κατηγορία της διακεκριμένης κλοπής που αντιμετωπίζει ο εντολέας του.

«Είναι η κλοπή του αιώνα. Ο πελάτης μου ήταν λάτρης της τέχνης, ωστόσο επέλεξε πολύ πρωτότυπο τρόπο για να εκδηλώσει την αγάπη του προς την τέχνη. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ήρθε σε επαφή είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, μέσα στα εννέα αυτά χρόνια, με τον οποιοδήποτε για να πουλήσει ή να θελήσει να πουλήσει αυτούς τους πίνακες».

Σύμφωνα με τον κ. Κεχαγίογλου, ο πελάτης του, ο οποίος αφαίρεσε πριν από εννέα χρόνια τρεις πίνακες μεγάλης αξίας από την Εθνική Πινακοθήκη, έχει δείξει έμπρακτη μεταμέλεια.

«Εξαιτίας της δικής του, πλήρους συνεργασίας, εξαρχής με τις αρχές, τους υπέδειξε τον τόπο που τους είχε κρύψει. Έτσι ανευρέθηκαν και γυρίζουν στη φυσική τους θέση οι πίνακες. Αν δεν τους υπεδείκνυε, δεν επρόκειτο η αστυνομία να οδηγηθεί στην ανεύρεσή τους. Η μεταμέλειά του είναι έμπρακτη και πραγματική. Θα μπορούσε να συλληφθεί, να φυλακισθεί, να μην πει τίποτε και να μείνουν για πάντα στην κατοχή του».

Μιλώντας στην εκπομπή “Συνδέσεις” για τον τρίτο πίνακα, ο συνήγορος του δράστη της κλοπής είπε ότι το συγκεκριμένο έργο τέχνης καταστράφηκε.

«Ο πελάτης μου τραυματίστηκε από κομμένα τζάμια και σκούπισε τα αίματα με αυτό το μικρό κομμάτι χαρτί που ήταν η προσευχή του αγίου προς την Αγία Τριάδα». Σχολιάζοντας την καταστροφή του έργου τέχνης ο κ. Κεχαγιόγλου την χαρακτήρισε… «μηδαμινής αξίας μπροστά στους άλλους δύο πίνακες».

Σύμφωνα με τον  κ. Κεχαγιόγλου ο πελάτης του, που θα τιμωρηθεί με κάθειρξη 5 – 10 ετών, «υπέδειξε τα πολλών εκατομμυρίων αξίας, δύο άλλα έργα, τα οποία μετά την επιτυχία της αστυνομίας και του τμήματος διαρρηκτών επιστρέφουν στην ιδιοκτησία του ελληνικού λαού, το νέο, λαμπρό κτίριο, της Εθνικής Πινακοθήκης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος