Στ. Αργυρίου, ψυχολόγος: Όλο αυτό που συνέβη είναι απόκοσμο – Οι ζωγραφιές των παιδιών δίνουν απαντήσεις (video)

«Οι ζωγραφιές των παιδιών δίνουν απαντήσεις στα ερωτήματα των Αρχών» δήλωσε στην ΕΡΤ η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου μιλώντας για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα και τις ζωγραφιές της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Μιλώντας για την 33χρονη κατηγορούμενη που βρίσκεται προφυλακισμένη καθώς και την ψυχική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ψυχολόγος τόνισε τώρα που εξετάζεται κλινικά θα υπάρξουν και τα ανάλογα πορίσματα από τους ειδικούς.

Αναφορικά με την άτυχη Τζωρτζίνα που αποτύπωσε την αγωνία που βίωνε μέσα από τις ζωγραφιές της η κ. Αργυρίου δήλωσε: «Εκ των υστέρων δεν μπορούμε προφήτες. Αν αυτές τις ζωγραφιές δεν τις είχαμε μαζί με το υπόλοιπο ιστορικό μπορεί να μην υπήρχε και κλινική εκτίμηση. Όλα αυτά εξηγούνται όταν το παιδί είναι παρών. Η συνεκτίμηση πρέπει υπάρχει παράλληλα με τη συνέντευξη».

Μιλώντας τέλος για τα λάθη που έχουν γίνει στις εκτιμήσεις ειδικών επισήμανε ότι «όλο αυτό που συνέβη είναι απόκοσμο. Είναι μια μεγάλη τραγωδία και ο καθένας από τη δική του επιστήμη πρέπει να σταθεί στα λάθη που έγιναν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος