Σουφλί: Την Παρασκευή η εκδίκαση της υπόθεσης του φαρμακοποιού με τα πλαστά τεστ κορονοϊού – Δέκα κατηγορούμενοι (ηχητικό)

Αναβολή για αύριο Παρασκευή 26 Νοεμβρίου πήρε η εκδίκαση μέσω αυτοφώρου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας, της υπόθεσης του φαρμακοποιού και εννέα ακόμα ατόμων, ο οποίος κατηγορείται ότι εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά αρνητικών τεστ για κορονοϊό.

Αναβολή για τις 12:30 το μεσημέρι της Παρασκευής (26/11) πήρε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας η εκδίκαση της υπόθεσης για τις πλαστές ηλεκτρονικές δηλώσεις διενέργειας rapid test από φαρμακείο χωριού του δήμου Σουφλίου, για την οποία συνελήφθησαν 10 άτομα (πέντε άνδρες και πέντε γυναίκες) που οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης (25/11) στον Εισαγγελέα Ορεστιάδας.

Σουφλί: Την Παρασκευή η εκδίκαση της υπόθεσης του φαρμακοποιού με τα πλαστά τεστ κορονοϊού – Δέκα κατηγορούμενοι (ηχητικό)Με την αυτόφωρη διαδικασία, συνήλθε λίγο μετά τις 3 μ.μ. το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, από το οποίο οι τρεις συνήγοροι υπεράσπισης των 10 κατηγορουμένων ζήτησαν αναβολή προκειμένου να μελετήσουν τη δικογραφία. Η έδρα έκανε δεκτό το αίτημα και όρισε δικάσιμο για την Παρασκευή, ωστόσο οι δικηγόροι θα ζητήσουν αύριο εκ νέου αναβολή, που θεωρείται βέβαιο ότι θα λάβουν.

Οι 10 κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι. “Πολύς ντόρος για το τίποτα, όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν το τεκμήριο της αθωότητας”, υποστήριξε σε δηλώσεις της η δικηγόρος των 8 εκ των 10 κατηγορουμένων, Δέσποινα Μπουρουτζίδου, προσθέτοντας πως “δόθηκε πολύ μεγάλη έκταση, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο “χοντρά” όσο παρουσιάζονται”.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο φαρμακοποιός από την περιοχή Σουφλίου συνελήφθη για έκδοση πλαστών βεβαιώσεων αρνητικών rapid tests σε ανεμβολίαστους πολίτες. Μαζί του συνελήφθησαν και οι πολίτες που έγιναν αποδέκτες των πλαστών βεβαιώσεων.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, μετά από έρευνα, διαπίστωσε την καταχώρηση αρνητικών tests στην ειδική πλατφόρμα, για πελάτες του φαρμακείου, που δεν είχαν καν υποβληθεί σε έλεγχο. Μεταξύ των ατόμων για τα οποία γίνονταν οι ψευδείς δηλώσεις, φέρεται να βρίσκονται στρατιωτικοί αλλά και ένας αστυνομικός.

Την υπόθεση ανέλαβε στη συνέχεια το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, κλιμάκιο του οποίου βρέθηκε εχθές στο φαρμακείο του χωριού της περιοχής Σουφλίου και προχώρησε σε συλλήψεις. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως κι άλλα άτομα που πιθανόν εμπλέκονται στην υπόθεση, ανακρίνονται από τις αστυνομικές αρχές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος