Σουφλί: Φαρμακοποιός εξέδιδε πλαστά τεστ για κορονοϊό – Δεκάδες εμπλεκόμενοι (video)

Ένας φαρμακοποιός από την περιοχή Σουφλίου και εννέα άτομα έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, για έκδοση πλαστών βεβαιώσεων αρνητικών rapid tests σε ανεμβολίαστους πολίτες. Οι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα στο Δικαστικό Μέγαρο Ορεστιάδας.

Η καταγγελία έφτασε αρχικά στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, που ξεκίνησε και την έρευνα, κατά την οποία διαπίστωσε την καταχώρηση αρνητικών tests στην ειδική πλατφόρμα, για πελάτες του φαρμακείου, που δεν είχαν καν υποβληθεί σε έλεγχο. Μεταξύ των ατόμων για τα οποία γίνονταν οι ψευδείς δηλώσεις, φέρεται να βρίσκονται στρατιωτικοί αλλά και ένας αστυνομικός.

Την υπόθεση ανέλαβε στη συνέχεια το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, κλιμάκιο του οποίου βρέθηκε εχθές στο φαρμακείο του χωριού της περιοχής Σουφλίου και προχώρησε σε συλλήψεις. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως κι άλλα άτομα που πιθανόν εμπλέκονται στην υπόθεση, ανακρίνονται από τις αστυνομικές αρχές.

Για το θέμα τοποθετήθηκε νωρίτερα και Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι «είναι απολύτως καταδικαστέες παραβατικές συμπεριφορές, ειδικά στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, εφόσον, βέβαια, αυτές αποδειχθούν». Ο Σύλλογος τονίζει επίσης ότι «τα φαρμακεία, όλο αυτό το διάστημα, με αίσθημα ευθύνης, έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, εκτελώντας τον δύσκολο ρόλο που τους ανατέθηκε» και καταλήγει αναφέροντας πως «μεμονωμένα περιστατικά, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν έναν ολόκληρο κλάδο». Δηλώνει, τέλος, ότι «βρίσκεται στη διάθεση των αρμόδιων αρχών προκειμένου να βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος