Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ θα έχουν τη Δευτέρα το βράδυ συνομιλίες στο Παρίσι και στη συνέχεια δείπνο εργασίας “για να αποτιμήσουν τις συνέπειες του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα“, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.
Η συνάντηση αυτή στο Μέγαρο των Ηλυσίων “εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία για να συμβάλουν σε μία βιώσιμη λύση για την Ελλάδα“, αναφέρεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.
Όπως είναι αναμενόμενο, στη συνάντηση θα κυριαρχήσει το Ελληνικό ζήτημα. Νωρίτερα πηγές του περιβάλλοντος του Γάλλου προέδρου δήλωσαν στην εφημερίδα Journal du Dimanche πως ή θέση του Φ. Ολάντ είναι να συνεχίσει να υποστηρίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ζώνη του ευρώ είτε οι Έλληνες ψηφίσουν «ναι» είτε «όχι».
Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ επιβεβαίωσε ότι η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ θα μεταβεί αύριο το απόγευμα στο Παρίσι.
“Οι συνομιλίες με τον γάλλο πρόεδρο από τις 18.30 τοπική ώρα (19.30 ώρα Ελλάδος) και κατά τη διάρκεια του δείπνου θα έχουν ως θέμα την κοινή αποτίμηση της κατάστασης μετά το ελληνικό δημοψήφισμα και τη συνέχιση της στενής γαλλο-γερμανικής συνεργασίας για το θέμα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος