Συνάντηση υφυπουργού επικρατείας Τ. Κουίκ στο Βελιγράδι με τον ομόλογό του της Σερβίας Σ. Μίρκοβιτς

Ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη επίσκεψη στο Βελιγράδι. Αύριο θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που γίνονται για τα 217 χρόνια από τον θάνατο του Ρήγα Φεραίου που θανατώθηκε στον πύργο “Νεμπόισα” στο Βελιγράδι.

Σήμερα ο κ. Κουίκ συναντήθηκε με τον Σέρβο υφυπουργό Επικρατείας αρμόδιο για θέματα Πολιτισμού και Ενημέρωσης, Σάσα Μίρκοβιτς με τον οποίο εξέτασαν τις δυνατότητες συνεργασίας των δημόσιων ΜΜΕ των δύο χωρών.

Η συνάντηση αυτή, όπως ανέφερε ο κ. Κουίκ σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έγινε ύστερα από συνεννόησή του με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσο.

Ο κ. Κουίκ τόνισε ότι η συνάντηση με τον Σέρβο ομόλογό του ήταν φιλική και εποικοδομητική και εστιάστηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των μίντια.

«Το βασικότερο κομμάτι της συζήτησης μας είχε να κάνει με την επεξεργασία μίας συμφωνίας συνεργασίας των δημόσιων ΜΜΕ, που επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση και διαπίστωσα ότι το θέλει και η σερβική. Πρόκειται για μία συνεργασία της νέας ΕΡΤ έτσι όπως αναγεννήθηκε, με την σερβική δημόσια ραδιοτηλεόραση την RTS σε θέματα τεχνικής υποστήριξης, παραγωγών, ψηφιακού αρχείου» ανέφερε ο Τέρενς Κουίκ.

Συμπλήρωσε δε ότι εξετάστηκαν και οι δυνατότητες ευρύτερης συνεργασίας του ΑΠΕ-ΜΠΕ με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων ΄΄ΤΑΝΓΙΟΥΓΚ΄΄ ωστόσο, όπως είπε, δεν επεκτάθηκε σε λεπτομέρειες η συζήτηση με δεδομένο ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αναδιάρθρωσης και ιδιωτικοποίησης του σερβικού εθνικού πρακτορείου ειδήσεων.

Ο υφυπουργός Επικρατείας καταλήγοντας στη δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επισήμανε ότι η σύστασή του προς την ελληνική κυβέρνηση θα είναι να προωθήσει άμεσα τη συνεργασία της ΕΡΤ με την σερβική δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Ο κ. Κουίκ το απόγευμα θα συναντηθεί με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Σερβίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος