Σημαντικά εργασιακά προβλήματα στον Επισιτισμό – Τουρισμό κατέγραψε η ΠΟΕΕΤ

Περιοδείες στην Ελλάδα, πραγματοποιεί το τελευταίο χρονικό διάστημα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) και καταγράφει τα ισχύοντα στο εργασιακό πεδίο. Πρόσφατα ολοκλήρωσε την περιοδεία της σε Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Τρίκαλα, Καρδίτσα.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:  «Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας πραγματοποίησε συσκέψεις με τα πρωτοβάθμια σωματεία μας στην Θεσσαλονίκη, στην Κατερίνη, στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου μας στις πόλεις αυτές.

Παράλληλα επισκεφθήκαμε χώρους εργασίας, συνομιλήσαμε με συναδέλφους ενώ επισκεφθήκαμε και τους κατά τόπους ΣΕΠΕ.

Μετά την Κρήτη λοιπόν έτσι και στην Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα τα συμπεράσματα είναι απογοητευτικά και ακριβώς τα ίδια.

Στις ήδη υπάρχουσες ελλείψεις του προσωπικού προστίθεται και το κύμα παραιτήσεων – μετακινήσεων που παρατηρείτε τις τελευταίες ημέρες από τους συναδέλφους που ξεκίνησαν να εργάζονται την φετινή σεζόν και υπολογίζονται σχεδόν στους 5000 εργαζόμενους.

Καταστρατήγηση της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων καθώς η εν λόγο ΣΣΕ παρόλο που είναι σε ισχύ και έχει κηρυχτεί υποχρεωτική, δεν εφαρμόζεται ούτε στο 10%των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων ανά την επικράτεια, ενώ στον Επισιτισμό επικρατεί το απόλυτο χάος, περιμένοντας την συνεδρίαση του ΑΣΕ ώστε να κηρυχτεί και αυτή γενικώς υποχρεωτική.

Εντατικοποίηση της δουλειάς καθώς λόγο της έλλειψης προσωπικού ένας δουλεύει για τρεις!!!

Ψευδός υποδηλωμένη εργασία καθώς ειδικά στην εστίαση δεν υπάρχει εργαζόμενος που να είναι δηλωμένος με πλήρη απασχόληση, παρά μόνο “part time”.

Ατελείωτα ωράρια και ειδικά στα ξενοδοχεία είναι και σπαστό (τρεις ώρες το πρωί, τρεις ώρες το μεσημέρι, τέσσερις ώρες το βράδυ ειδικά στο σέρβις).
Εργασία χωρίς ρεπό.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας επειδή δεν βλέπει να υπάρχει βούληση ούτε από τους εργοδότες, ούτε από την Κυβέρνηση για καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και των όρων αμοιβής προσανατολίζεται τις επόμενες ημέρες να συνεδριάσει και να αποφασίσει την στάση μας από εδώ και πέρα.

Ένα είναι σίγουρο, εμείς αυτόν τον κλάδο τον πονάμε και δεν θα τον αφήσουμε να διαλυθεί λόγω της εργοδοτικής παραβατικότητας και της κυβερνητικής αναλγησίας».

Σχετικές ειδήσεις
Tα συμπεράσματα από την περιοδεία και τους ελέγχους της ομοσπονδίας επισιτισμού – τουρισμού στην Κρήτη

H ΠΟΕΕΤ για την αγορά εργασίας σε εστίαση και τουρισμό

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος