Σεισμός 5,4 Ρίχτερ ανάμεσα σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά – Μικρής έντασης κατολίσθηση στο Ναυάγιο (video)

Array

Ισχυρός σεισμός 5,4 Ρίχτερ σημειώθηκε σε θαλάσσιο χώρο ανάμεσα σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, στις 10:36 το πρωί της Πέμπτης (8/9) σύμφωνα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Είχε εστιακό βάθος 11,6 χλμ και το επίκεντρό του ήταν 57 χλμ νοτιοδυτικά του Ληξουρίου. 

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός από τους κατοίκους της Κεφαλονιάς αλλά και της Ζακύνθου, καθώς πέραν της έντασης είχε και μεγάλη διάρκεια. Οι κάτοικοι των δύο νησιών, συνηθισμένοι στις συχνές “επισκέψεις” του Εγκέλαδου αντέδρασαν απολύτως ψύχραιμα, ενώ δεν έχουν αναφερθεί ούτε καν υλικές ζημιές.

Από τον σεισμό προκλήθηκε πολύ μικρής έντασης κατολίσθηση, πετρών και χώματος στο βορειοδυτικό άκρο της εισόδου του κόλπου του Ναυαγίου Ζακύνθου, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Ωστόσο, προληπτικά και για λόγους ασφαλείας, το Λιμεναρχείο Ζακύνθου έκανε σύσταση στους ιδιοκτήτες των σκαφών που πηγαίνουν στο Ναυάγιο, για σήμερα, να μην αποβιβάζουν επισκέπτες στην παραλία.

Στην ΕΡΤ μίλησε ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, πρόκειται για την πιο σεισμογενή περιοχή της Ελλάδας.

Έχουν ακολουθήσει έξι μετασεισμοί, ο κ. Λέκκας ωστόσο εμφανίστηκε καθησυχαστικός: «Δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα, είναι μία περιοχή που φιλοξενεί τέτοιους σεισμούς και ο συγκεκριμένος σεισμός είναι σε μεγάλη απόσταση από τον χερσαίο χώρο».

Ρεπορτάζ: Ανδρέας Παπαδημητρίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος