Σεισμική δόνηση 4,3 ρίχτερ στην Κρήτη

Νέα μετασεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 13:11 κοντά στο Αρκαλοχώρι.

Η δόνηση σημειώθηκε 5 Χλμ. δυτικά νοτιο-δυτικά του Αρκαλοχωρίου, είχε μέγεθος 4,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και εστιακό βάθος, 10,5 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σημειώθηκαν μέσα σε 40 λεπτά τρεις σεισμοί άνω των 3,5 Ρίχτερ στην περιοχή. Η δραστηριότητα, σύμφωνα με τον σεισμολόγο Ευθ. Λέκκα, εντάσσεται στην ακολουθία των πολλών μετασεισμών που σημειώνονται στην περιοχή τις τελευταίες εβδομάδες.

Τη σεισμόπληκτη περιοχή του Αρκαλοχωρίου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να επισκεφθεί την ερχόμενη εβδομάδα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, προκειμένου να δει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σεισμόπληκτοι.

Η κ. Σακελλαροπούλου θα βρεθεί το Σάββατο στα Χανιά για τα εγκαίνια έκθεσης στη Δημοτική Πινακοθήκη και την επομένη θα μεταβεί στο Αρκαλοχώρι που δοκιμάζεται ακόμη από τις συνέπειες του Εγκέλαδου.

Λίγο νωρίτερα, την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να εγκατασταθούν στους οικίσκους που έχουν τοποθετηθεί στο Αρκαλοχώρι και τη Βόνη οι πρώτοι από τους σεισμόπληκτους που έμειναν άστεγοι μετά το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος