Σείεται η γη στην Κρήτη: Νέα δόνηση 4,6 ρίχτερ – Πάνω από 100 μετασεισμοί ― Σε σκηνές εκατοντάδες κάτοικοι

Συνεχίζονται οι δονήσεις στην Κρήτη με τις εκτιμήσεις των ειδικών να κάνουν λόγο για πάνω από 100 μετασεισμούς οι οποίοι έχουν εκδηλωθεί με μέση ένταση τα 3,2 ρίχτερ. Νέα δόνηση 4,6 ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 15:00 κοντά στο Αρκαλοχώρι.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στο Ηράκλειο, αλλά και σε άλλες περιοχές της Κρήτης και ήταν έντασης 4,6 Ρίχτερ, σύμφωνα με την αναθεωρημένη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι συνεχείς μετασεισμοί παρακωλύουν τις αυτοψίες στις ετοιμόρροπες κατοικίες, ενώ άμεσα δρομολογείται η ενίσχυση των πληγέντων από τον σεισμό. Τα περισσότερα κτίρια στο Αρκαλοχώρι να είναι παντελώς ακατάλληλα.

Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα οι κάτοικοι κοιμήθηκαν σε σκηνές, σε αυλές σπιτιών και αυτοκίνητα. Και σήμερα τα σχολεία σε ολόκληρο τον Δήμο Ηρακλείου έμειναν κλειστά. Πολλές είναι οι σχολικές μονάδες που έχουν κριθεί ακατάλληλες από τους μηχανικούς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και σήμερα η αυτοψία ειδικού κλιμακίου μηχανικών στα σπίτια του Δήμου Μινώα Πεδιάδος. Τα περισσότερα οικήματα και εκεί έχουν κριθεί ακατάλληλα για χρήση.

Κοντά στους σεισμόπληκτους κατοίκους βρέθηκε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. «Να δοθεί άμεση προτεραιότητα στη στήριξη των αστέγων, σε στέγαση και σίτιση, ο χειμώνας είναι κοντά» είπε η κ. Γεννηματά.

Παρέμβαση για την άμεση και πλήρη αποζημίωση των λαϊκών νοικοκυριών που επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό στην Κρήτη πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος