Κρήτη: Τριακόσια ράντζα για τους σεισμόπληκτους – Άμεση ανάγκη λύσης για προσωρινή στέγασή τους (video)

Τριακόσια πτυσσόμενα κρεβάτια, που διέθεσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Κρήτης, έφτασαν στο Αρκαλοχώρι, προκειμένου να διαμοιραστούν στις σκηνές που έχουν στηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου για την προσωρινή φιλοξενία των σεισμόπληκτων.

Κρήτη: Τριακόσια ράντζα για τους σεισμόπληκτους – Άμεση ανάγκη λύσης για προσωρινή στέγασή τους (video)Τα πτυσσόμενα αυτά κρεβάτια θα κάνουν πιο υποφερτή την διαμονή των σεισμόπληκτων – ανάμεσά τους παιδιά και ηλικιωμένοι – που πέρασαν τα προηγούμενα δύο βράδια κάτω από άσχημες συνθήκες, κατάχαμα, με όσες κουβέρτες και στρώματα κατέστη δυνατό να εξασφαλιστούν, και με το έδαφος να κουνιέται κάτω από τα πόδια τους σχεδόν ασταμάτητα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος Μανόλη Φραγκάκη, αναμένονται κατ’ αρχάς 30 οικίσκοι, οι οποίοι θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών στέγασης των σεισμόπληκτων των μικρών οικισμών. Για τους υπόλοιπους αναζητείται λύση μέσω των μισθωμένων από το πρόγραμμα “Εστία” διαμερισμάτων, ωστόσο, πολλοί διστάζουν να εγκαταλείψουν τις περιουσίες και τις δουλειές τους για να βρουν προσωρινή στέγη στο Ηράκλειο και να αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται στον τόπο τους.

Μεγάλες οι καταστροφές

Κρήτη: Τριακόσια ράντζα για τους σεισμόπληκτους – Άμεση ανάγκη λύσης για προσωρινή στέγασή τους (video)Στο μεταξύ, συνεχίζονται και σήμερα οι αυτοψίες από τα κλιμάκια των μηχανικών που ελέγχουν δημόσια κτίρια, σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ μέρα με την ημέρα αυξάνεται ο αριθμός των κτισμάτων που κρίνονται ακατάλληλα ή προσωρινά ακατάλληλα για χρήση. Μέχρι χθες το βράδυ είχαν ελεγχθεί 343 σπίτια και μόνο 40 κρίθηκαν κατάλληλα, ενώ από τις 18 σχολικές μονάδες στις οποίες έγινε αυτοψία, μόνο οι μισές είναι κατάλληλες για χρήση.

Κρήτη: Τριακόσια ράντζα για τους σεισμόπληκτους – Άμεση ανάγκη λύσης για προσωρινή στέγασή τους (video)Σταδιακά καταγράφεται και το μέγεθος των ζημιών που προκάλεσε ο Εγκέλαδος και πέρα από την ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου. Μέχρι χθες στον δήμο Αρχανών Αστερουσίων είχαν υποβληθεί 1.200 αιτήσεις από πολίτες που ζητούν να ελεγχθούν τα σπίτια και οι επιχειρήσεις τους, αριθμός που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δημάρχου Μανόλη Κοκοσάλη, αναμένεται να ξεπεράσει τις 2.000. Μόνο στις Μελέσες έχουν υποβληθεί 114 αιτήσεις, ενώ η εικόνα που παρουσιάζουν αρκετά σπίτια είναι αποκαρδιωτική.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος