Συνελήφθη ο παρουσιαστής

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του παρουσιαστή καναλιού τοπικής εμβέλειας και ακόμα δύο Ελλήνων ποινικών που έγινε χθες το μεσημέρι από τη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Επίσης, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα του παρουσιαστή για αναστολή της απόφασης με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα προστασίας που του είχαν διατεθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν προκύψει ενδείξεις ότι ο παρουσιαστής διατηρούσε επικοινωνία με τουλάχιστον τον ένα εκ των σεσημασμένων ποινικών, ακόμα και κατά τη διάρκεια της επίθεσης με στόχο το φυλάκιο έξω από το σπίτι του.

Η ΕΛΑΣ, με βάση και τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, εξετάζει το ενδεχόμενο να ήταν σκηνοθετημένη η επίθεση με καλάσνικοφ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα έξω από το σπίτι του παρουσιαστή στον Διόνυσο.

Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τους κάλυκες που είχαν βρεθεί στο σημείο, με εκείνους που είχαν βρεθεί λίγο νωρίτερα στη Νέα Ερυθραία, σε άλλη επίθεση που είχε γίνει εναντίον μελών της ομάδας ΔΙΑΣ. Τότε οι αστυνομικοί είχαν προσπαθήσει να ελέγξουν μηχανή στην οποία επέβαιναν δύο άτομα τα οποία δεν σταμάτησαν στο σήμα τους, παρά άνοιξαν πυρ εναντίον τους με καλάσνικοφ, πυροβολώντας τρεις φορές, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. Από το σημείο της επίθεσης συνελέγη επίσης ένα σακίδιο το οποίο έφερε το DNA ενός εκ των δύο ποινικών.

Παράλληλα υπό διερεύνηση είναι από την ΕΛΑΣ οι καταγγελίες του κ. Βαξεβάνη και για σχέδιο δολοφονίας εναντίον του.

Το μεσημέρι οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών όπου και θα τους απαγγελθούν κατηγορίες με βάση, τη σχηματισθείσα από την ΕΛΑΣ, δικογραφία.

Ρεπορτάζ Κ. Παπαδόπουλος

Διαβαστε επίσης Προσαγωγή παρουσιαστή μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος