Σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα – Θρίλερ με τα τρία νεκρά αδέλφια στην Πάτρα (video)

Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για τους θανάτους των τριών αδελφών στην Πάτρα. Οι έρευνες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής κινούνται προς πάσα κατεύθυνση, ενώ φως στα αίτια θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων του παιδιού.

Τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τα τρία μικρά κοριτσάκια παραμένουν γρίφος, με τις αρχές να περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας – που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες – για να συνθέσουν το παζλ που ίσως οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου.

«Είναι πολύ λεπτό το θέμα. Έχει εμπλακεί ο Εισαγγελέας. Από την στιγμή που υπάρχει αυτή η εμπλοκή, ενδεχομένως να χρειάζονται κάποιες πολύ εξειδικευμένες εξετάσεις που αφορούν τον γενετικό έλεγχο, τον έλεγχο DNA, το οποίο πιθανώς θα συσχετιστεί με την υπόθεση», δήλωσε ο Σπύρος Παπαϊωάννου, διευθυντής καρδιολογικής κλινικής στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Το 6 μηνών βρέφος βρέθηκε νεκρό στην κούνια του. Η 3,5 ετών Μαλένα και η 9χρονη Τζωρτζίνα έφυγαν από τη ζωή ενώ νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα η Άννα Μαστοράκου, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών: «κάθε μια ώρα περνούσε γιατρός, υπήρχε το παιδί σε μόνιτορ, ξαφνικά, μετά από 20 λεπτά το παιδί βρέθηκε να είναι σχεδόν νεκρό, οπότε έγινε ανάνηψη, πραγματικά δεν υπήρξε ποτέ απάντηση, πώς ένα παιδί που ο γιατρός μόλις έχει περάσει, το έχει δει και υπάρχει μόνιτορ, κατέρρευσε μέσα σε πολύ λίγα λεπτά. Όλα αυτά θα τεθούν τώρα στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης και της επιστήμης».

Η έρευνα που διέταξε ο Εισαγγελέας Εφετών σκοπό έχει να διαπιστώσει εάν οι τρεις θάνατοι οφείλονται σε παθολογικά αίτια ή εάν συντρέχουν άλλοι λόγοι περαιτέρω διερεύνησης. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσουν οι γονείς των παιδιών, συγγενικά πρόσωπα της οικογένειας, γιατροί, ιατροδικαστές και νοσηλευτές που τα είχαν εξετάσει σε δύο νοσοκομεία της Αθήνας και δύο της Πάτρας.

Όπως δήλωσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων: «περιμένουμε τις ιστολογικές που θα δείξουν τι έχει συμβεί στα όργανα του παιδιού, οι τοξικολογικές θα αναλύσουν την φαρμακευτική αγωγή που έλαβαν».

Για κάθε έναν από τους αιφνίδιους, όπως χαρακτηρίστηκαν, θανάτους των παιδιών έχουν σχηματιστεί από την αστυνομία ισάριθμες δικογραφίες.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Ιατροδικαστής για θανάτους κοριτσιών: Υπάρχουν κενά που πρέπει να διερευνηθούν

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος