Ιατροδικαστής για θανάτους κοριτσιών: Υπάρχουν κενά που πρέπει να διερευνηθούν

Στο τμήμα ανθρωποκτονιών έχει περάσει πλέον η τριπλή τραγωδία στην Πάτρα, με τον απρόσμενο θάνατο και των τριών παιδιών μιας οικογένειας, σε διάστημα τριών ετών. Για τη μυστηριώδη υπόθεση μίλησε στην ΕΡΤ, η ιατροδικαστής στο νοσοκομείο της Βούλας, Άννα Ράζου.

«Είναι πάρα πολύ σημαντική η διερεύνηση γιατί είναι τρεις θάνατοι οι οποίοι δεν συνδέονται σύμφωνα με το ιατρικό ιστορικό του κάθε παιδιού, αλλά σίγουρα υπάρχουν κάποια κενά τα οποία πρέπει να απαντηθούν. Σίγουρα η διερεύνηση του τρίτου θανάτου σε αυτή την οικογένεια έχει ιδιαίτερη σημασία για πολλούς λόγους και πρέπει να απαντήσει σε πολλά ερωτηματικά. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό να διευκρινιστεί είναι ότι οι εξετάσεις που πρέπει να γίνουν τώρα στο παιδί είναι μια πλήρης ανάλυση ιστολογική η οποία θα μας πει αν κρυβόταν κάποια άλλη παθολογία. Η τοξικολογική ανάλυση, επίσης, θα δώσει απαντήσεις για τον τρίτο θάνατο κι αφού ολοκληρωθούν αυτές οι εξετάσεις και οι γενετικές φυσικά αναλύσεις θα δούμε αν συνδέεται με κάποιο τρόπο ο τρίτος θάνατος με τις προηγούμενες δύο απώλειες που είχε αυτή η οικογένεια». ανέφερε.

Σε ερώτηση για το αν θα φαινόταν στην ιατροδικαστική εξέταση αν υπήρχε κάποιο παθολογικό αίτιο η κ. Ράζου απάντησε ότι «εδώ έχουμε ένα ιστορικό δύο παιδιών τα οποία καταλήγουν εντός νοσοκομείου, δηλαδή δεν κατέληξαν στο σπίτι αλλά καταλήξανε στο νοσοκομείο που νοσηλεύοντουσαν. Υπήρχε μια παθολογία η οποία ήταν γνωστή στους θεράποντες γιατρούς η οποία όμως δεν ήταν ικανή να συνδεθεί με τον αιφνίδιο θάνατο γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις όταν η νόσος προκαλεί τον θάνατο δεν έχουμε ερωτήματα, γνωρίζουν οι θεράποντες γιατροί ότι δικαιολογείται να υπάρχει και η απώλεια της ζωής».

Η ιατροδικαστής απαντώντας στο αν υπήρχε περίπτωση κάποιες από τις ουσίες που έλεβε το παιδί να οδήγησε στον θάνατο ανέφερε ότι οι εξετάσεις που θα γίνουν θα δώσουν τις σχετικές απαντήσεις. Υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό να περιμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να δούμε τι θα βγει.

Μιλώντας για το ενδεχόμενο εκταφής είπε ότι είναι μια εξέταση η οποία γίνεται εκ των υστέρων: «Αφού έχουμε ολοκληρώσει το πρωτόκολλο της νεκροτομής, της νεκροψίας, της ιστολογικής και τοξικολογικής εξέτασης και δεν έχουμε δώσει απαντήσεις σε αυτά που πρέπει η εκταφή είναι η ύστατη εξέταση όπου εκεί μπορούν να γίνουν κάποιες πιο εξειδικευμένες εξετάσεις, αλλά σίγουρα δεν είναι το πρώτο βήμα που κάνουμε στην ιατροδικαστική».

«Μιλάμε για τρεις θανάτους οι οποίοι δεν είχαν το ίδιο υπόβαθρο ούτε το ίδιο ιστορικό αλλά χάθηκαν σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα […] Είναι λίγο όμοια η εικόνα δηλαδή ο αιφνίδιος θάνατος ήταν άμεσος, σχεδόν ακαριαίος, και δεν εξηγείται. Πρέπει να διερευνηθεί» κατέληξε η κ. Ράζου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος