Σε επιφυλακή όλη τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις (video)

Την ώρα που η βόρεια Εύβοια μετρά τις πληγές της από το σαρωτικό πέρασμα της φωτιάς, το μεσημέρι του Σαββάτου, ξέσπασε νέα πυρκαγιά στα νότια του νησιού και μάλιστα δόθηκε εντολή εκκένωσης στα Μεσοχώρια Καρύστου.

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 5.15μμ του Σαββάτου σε αγροτοδασική έκταση στην Αρχαία Κόρινθο και συγκεκριμένα στην περιοχή Φανάρια.

Νωρίτερα μήνυμα, μέσω του 112, στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Σολομός, της Κορινθίας, ώστε να εκκενώσουν προληπτικά την κοινότητα και να κινηθούν προς το Χιλιομόδι.

Οριοθετημένη είναι η φωτιά που ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή στην Καστοριά. Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στους Σιναράδες Kέρκυρας.

Τον απολογισμό των δασικών πυρκαγιών από τις 7μμ της 13-08-2021 έως τις 7μμ της 14-08-2021 δημοσιοποίησε το Πυροσβεστικό Σώμα.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση: «εκδηλώθηκαν 59 δασικές πυρκαγιές. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συνδρομή παρέχουν και δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας καθώς και μέσω διμερών συμβάσεων. Επίσης, συνδρομή παρέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος στην Επικράτεια παραμένουν σε γενική επιφυλακή.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών».


Στην Εύβοια

Η εικόνα από ψηλά στην Βόρεια Εύβοια αποκαρδιωτική. Πάνω από πεντακόσιες χιλιάδες στρέμματα καμένης γης, το δάσος που έδινε δουλειά σε χιλιάδες Ευβοιώτες. Η επόμενη ημέρα βρίσκει τους κατοίκους να προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τις ζωές τους.

Στην Αγία Άννα η φωτιά έφθασε μέχρι τη θάλασσα. Τις τελευταίες ημέρες αρκετοί πολίτες επιστρέφουν στις εξοχικές τους κατοικίες, οι καταστηματάρχες ανοίγουν ξανά τις επιχειρήσεις τους.

Μέχρι πριν από δύο εβδομάδες η παραλία στο Πευκί έσφυζε από ζωή. Σήμερα οι περισσότερες ξαπλώστρες είναι άδειες. Οι επαγγελματίες ζητούν οι Έλληνες να επιστρέψουν να κάνουν διακοπές.

Παραθεριστές που έφυγαν με καΐκια για να σωθούν από την φωτιά, επιστρέφουν στις καμένες περιοχές για να συνεχίσουν τις διακοπές τους.

Για τις πυρόπληκτες περιοχές της βόρειας Εύβοιας αποφασίστηκε οι διανυκτερεύσεις του Κοινωνικού Τουρισμού να διπλασιαστούν στα 140 καταλύματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα το οποίο τρέχει μέχρι τον Ιούλιο του 2022. Όπως δήλωσε ο Δημήτρης Μπουγιουκλής, γενικός διευθυντής του ΟΑΕΔ: «η διάρκεια των διανυκτερεύσεων γίνεται από έξι – δώδεκα».

Κάτοικοι στο Πευκί πριν λίγες ημέρες έγραψαν με πέτρες στην παραλία «ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ» την ώρα που το πυροσβεστικό ελικόπτερο Έρικσον έκανε ρίψεις νερού και γλύτωνε τα σπίτια από τις φλόγες.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης, Μάριος Κωνσταντινίδης

Πηγή: EΡΤ

Σχετικές ειδήσεις

Πυροσβεστικό Σώμα: 59 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Απόπειρες εμπρησμού καταγγέλλει ο Δήμαρχος Λοκρών: Έχουν προσπαθήσει επτά φορές να βάλουν φωτιά σε Μαλεσίνα – Θεολόγο

Νότια Εύβοια: Μάχη με τις φλόγες υπό 9 μποφόρ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος